Vettel a McLarennél folytathatja? - F1VILÁG.HU

Vettel a McLarennél folytathatja?

HIRDETÉS
Egyes vélekedések szerint nem kizárt, hogy Sebastian Vettel nem hosszabbít a Ferrari csapatával, és akár a McLarennél is folytathatja pályafutását.
Sebastian Vettel Ferrari

A német pilóta jelenleg érvényes kontraktusa a 2020-as év végén lejár Maranellóban, olasz sajtóhírek szerint pedig a Ferrari csak egy évvel hosszabbítana vele, és fizetésén is csökkentenének.

Úgy tudni, a Scuderia első ajánlatát Vettel visszautasította.

A német Sky Sport kommentátora, Sascha Roos szerint az sem kizárt, hogy a német otthagyja a Ferrarit, és egy másik csapatnál folytatja.

„Nemrég egy erkölcstelen ajánlatot kapott a Ferraritól, jelentősen csökkentenék a fizetését, és talán első számú státuszát is elveszítené” – fogalmazott az újságíró.

„Lehet, hogy olyan ajánlatot adtak neki, amit nem fog aláírni. Ebben az esetben szabad lenne az út Carlos Sainz számára.”

Roos szerint nem kizárt, hogy ebben az esetben a két pilóta helyet cserél, és Vettel a McLarenhez szerződik.

„Sebastian és Andreas Seidl [a McLaren csapatfőnöke] nagyon ól ismerik egymást a BMW-nél eltöltött időkből.”

„Vettel számára nem a pénzről szól a dolog. Egy eredményes autót akar olyan státusszal, amelyet szeret egy csapatnál. A McLarennek ráadásul Mercedes-motorjai lesznek, ami nem egy rossz dolog. Ez is vonzó lehet Vettel számára egy gyenge lehetőségeket kínáló Ferrari helyzett.”

„Lehet, hogy a McLaren feltételei jobbak lennének annál, hogy a Ferrarinál maradjon kettes számú versenyzőként Charles Leclerc mellett.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!