Friss hírek

Vettel a megpördülésről: Túl sokat kockáztattam!

Nem tudott pontot szerezni hazai versenyén, az Eifel Nagydíjon Sebastian Vettel – a német versenyző csak a 11. helyen ért célba, ráadásul egy megpördülést is bemutatott a vasárnapi futamon.

Vettel már az időmérőn sem remekelt: miközben csapattársa, Charles Leclerc a 4., addig ő a 11. helyről startolhatott a Nürburgringen.

A futam 11. körében aztán Antonio Giovinazzi próbálta megelőzni, de elveszítette uralmát az autója felett, és megpördült. Mivel csúnyán elfékezte abroncsait, a bokszba kényszerült.

Hirdetés
 

Vettel elismerte, túl nagy kockázatot vállalt.

„Veszítettünk egy pozíciót az Alfával szemben, és aztán beragadtunk” – mondta a Ferrari versenyzője. „Nagyon-nagyon nehéz volt előzni, nagyon nehéz volt követni egy másik autót.”

„Csak az egyenes legvégén tudtam igazán közel kerülni. Szóval szerintem amikor áthúztam mögötte, elveszítettem az autót a szélárnyékban. Meg kell még néznem újra, de feltehetően túl sokat kockáztattam az adott pillanatban.”

Vettel a futam során újra a bokszba hajtott, amikor pályára küldték a biztonsági autót, ám friss gumikkal sem tudta megelőzni Giovinazzit, így lecsúszott a pontszerzésről.

„Azzal, hogy beküldték a biztonsági autót, esély kínálkozott a pontszerzésre, de nem jött össze” – magyarázta.

„Szerintem egy kicsit gyorsabbak voltunk annál, mint ahol végeztünk, de elég nehéz volt. Nem ez volt az első futam, hogy beragadtunk. Kár, hogy nem tudtunk egyetlen pontot sem szerezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!