Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 Aramco Grosser Preis Der Eifel 2020, Eifel Grand Prix, from October 9 to 11, 2020 on the Nürburgring, in Nürburg, Germany - Photo Antonin Vincent / DPPI Sebastian Vettel spin
Fotó: Alfa Romeo Racing

Vettel a megpördülésről: Túl sokat kockáztattam!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel a megpördülésről: Túl sokat kockáztattam!

Nem tudott pontot szerezni hazai versenyén, az Eifel Nagydíjon Sebastian Vettel – a német versenyző csak a 11. helyen ért célba, ráadásul egy megpördülést is bemutatott a vasárnapi futamon.

Vettel már az időmérőn sem remekelt: miközben csapattársa, Charles Leclerc a 4., addig ő a 11. helyről startolhatott a Nürburgringen.

A futam 11. körében aztán Antonio Giovinazzi próbálta megelőzni, de elveszítette uralmát az autója felett, és megpördült. Mivel csúnyán elfékezte abroncsait, a bokszba kényszerült.

Vettel elismerte, túl nagy kockázatot vállalt.

„Veszítettünk egy pozíciót az Alfával szemben, és aztán beragadtunk” – mondta a Ferrari versenyzője. „Nagyon-nagyon nehéz volt előzni, nagyon nehéz volt követni egy másik autót.”

„Csak az egyenes legvégén tudtam igazán közel kerülni. Szóval szerintem amikor áthúztam mögötte, elveszítettem az autót a szélárnyékban. Meg kell még néznem újra, de feltehetően túl sokat kockáztattam az adott pillanatban.”

Vettel a futam során újra a bokszba hajtott, amikor pályára küldték a biztonsági autót, ám friss gumikkal sem tudta megelőzni Giovinazzit, így lecsúszott a pontszerzésről.

„Azzal, hogy beküldték a biztonsági autót, esély kínálkozott a pontszerzésre, de nem jött össze” – magyarázta.

„Szerintem egy kicsit gyorsabbak voltunk annál, mint ahol végeztünk, de elég nehéz volt. Nem ez volt az első futam, hogy beragadtunk. Kár, hogy nem tudtunk egyetlen pontot sem szerezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Vettel a megpördülésről: Túl sokat kockáztattam!
A Mercedes támogatja a Red Bullt a motorfejlesztések befagyasztásában
Albon: A Red Bullnak nincsenek konkrét elvárásai
Albon: Gyorsabb is lehettem volna más stratégiával
Lelőtték édesapját, Petrov hazautazott a Portugál Nagydíjról
Leclerc örül, hogy ilyen közel került Hamiltonhoz