Vettel: A Mercedes az összes futamot megnyerheti - F1VILÁG.HU

Vettel: A Mercedes az összes futamot megnyerheti

HIRDETÉS

A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel elismerte, csapata képtelen lesz utolérni a Mercedest a 2014-es bajnokság során.


A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel elismerte, csapata képtelen lesz utolérni a Mercedest a 2014-es bajnokság során.

Bár a német pilóta a napokban azt nyilatkozta, amíg matematikai esélye van a világbajnoki elsőségre, nem mond le róla, tisztában van azzal, a Mercedes előnye jelen pillanatban akkora, hogy versenyzői akár a szezon összes hátralévő versenyét megnyerhetik.

„Kétlem, hogy le tudjuk faragni a hátrányunkat a Mercedesszel szemben az idei szezonban” – ismerte el a Vettel a Motorsport-Aktuell című német lapnak nyilatkozva.

„Jelen pillanatban ők jelentik a mércét minden tekintetben. Nekünk, a Red Bullnál, illetve a Ferrarinál el kell ismernünk, hogy messze le vagyunk maradva motorerő tekintetében a Mercedestől.”

„Hacsak nem hibáznak, elméletben az összes hátralévő futamot megnyerhetik.”

Márpedig a hibázás lehetősége még a domináló Mercedesnél is benne van a pakliban: a gárdát Silverstone-ban idén már nem először hátráltatták műszaki gondok, emiatt legutóbb épp a listavezető Nico Rosberg nem jutott el a kockás zászlóig.

„Láthatjuk, hogy az autó teljesítménye rendben van, ugyanakkor a megbízhatóság is legalább annyira fontos, ha meg akarjuk tartani előnyünket a szezon végéig” – fogalmazott Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

A gárda technikai igazgatója, Paddy Lowe elárulta, a Brit Nagydíj óta eltelt időszakban azon dolgozott keményen a Mercedes, hogy felülkerekedjen azon a technikai problémán, mely Rosberg kiesését okozta Silverstone-ban.

„Rengeteg munkát fektettünk abba, hogy megoldjuk a problémát, és úgy érkezhetünk meg Hockenheimbe, hogy sikerült is orvosolnunk azt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!