Vettel: A Mercedes egy teljesen más univerzumban versenyez

Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF1000. 18.07.2020. Formula 1 World Championship, Rd 3, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: FIA Pool for Editorial Use Only
Fotó: Hungaroring Media
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint a Mercedesek „egy teljesen más univerzumban” versenyeznek az F1-es mezőny többi tagjához képest, így ők biztosan elérhetetlenek számukra a vasárnapi Magyar Nagydíjon.

A Ferrari versenyzői, Vettel és Leclerc az időmérőt követően úgy nyilatkoztak, érzéseik szerint az autó erősebb a Hungaroringen, mint az elmúlt hetekben, Ausztriában. 

Vettel a 5., míg Leclerc a 6. rajtpozíciót szerezte meg szombaton – és habár a német versenyző pénteken első lett az esős szabadedzésen, most elmondta, nem fog esőtáncot járni azért, hogy a futamon vizes pályán körözzenek. 

„Nem tudom, hogy akarom-e az esőt” – mondta Vettel. „Egy kicsit küszködünk az esőben, hogy őszinte legyek. Tegnap fontos volt, hogy megtegyünk néhány kört, és ez nem a legkönnyebb szituáció számunkra.” 

„Tény, hogy ha esik, akkor egy kicsit megkavarja a dolgokat, szóval lehet, hogy több reményünk lehet, de úgy gondolom, összességében megfelelő helyen leszünk holnap a rajtnál.”

Az esélyeiket illetően Vettel elmondta, a futamon a stratégiában bízhatnak – abban viszont nem, hogy a Mercedes közelébe kerülnek. 

„Úgy gondolom, a versenyen eltérő taktikát alkalmazhatunk a gumikkal – más stratégián vagyunk az első négy pilótához képest. Úgy gondolom, hogy az első kettő elérhetetlen – ők egy más bolygón versenyeznek, és egy kicsit más univerzumnak tűnik jelenleg. Szóval meglátjuk, de azzal versenyzünk, amink van, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS