Vettel: A Mercedes egy teljesen más univerzumban versenyez - F1VILÁG.HU

Vettel: A Mercedes egy teljesen más univerzumban versenyez

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint a Mercedesek „egy teljesen más univerzumban” versenyeznek az F1-es mezőny többi tagjához képest, így ők biztosan elérhetetlenek számukra a vasárnapi Magyar Nagydíjon.
Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF1000.
18.07.2020. Formula 1 World Championship, Rd 3, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Qualifying Day.
- www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: FIA Pool for Editorial Use Only

A Ferrari versenyzői, Vettel és Leclerc az időmérőt követően úgy nyilatkoztak, érzéseik szerint az autó erősebb a Hungaroringen, mint az elmúlt hetekben, Ausztriában. 

Vettel a 5., míg Leclerc a 6. rajtpozíciót szerezte meg szombaton – és habár a német versenyző pénteken első lett az esős szabadedzésen, most elmondta, nem fog esőtáncot járni azért, hogy a futamon vizes pályán körözzenek. 

„Nem tudom, hogy akarom-e az esőt” – mondta Vettel. „Egy kicsit küszködünk az esőben, hogy őszinte legyek. Tegnap fontos volt, hogy megtegyünk néhány kört, és ez nem a legkönnyebb szituáció számunkra.” 

„Tény, hogy ha esik, akkor egy kicsit megkavarja a dolgokat, szóval lehet, hogy több reményünk lehet, de úgy gondolom, összességében megfelelő helyen leszünk holnap a rajtnál.”

Az esélyeiket illetően Vettel elmondta, a futamon a stratégiában bízhatnak – abban viszont nem, hogy a Mercedes közelébe kerülnek. 

„Úgy gondolom, a versenyen eltérő taktikát alkalmazhatunk a gumikkal – más stratégián vagyunk az első négy pilótához képest. Úgy gondolom, hogy az első kettő elérhetetlen – ők egy más bolygón versenyeznek, és egy kicsit más univerzumnak tűnik jelenleg. Szóval meglátjuk, de azzal versenyzünk, amink van, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!