Vettel a Mercedes előtt: Folyamatosan javulunk, de… - F1VILÁG.HU

Vettel a Mercedes előtt: Folyamatosan javulunk, de…

HIRDETÉS
Óriási meglepetésre Sebastian Vettel autózta a Kanadai Nagydíj pénteki napjának negyedik leggyorsabb körét, ám a négyszeres világbajnok ennek ellenére óvatos elvárásokkal tekintett előre.
action, Baku City Circuit, GP2208a, F1, GP, Azerbaijan
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22 Sebastian Vettel

Kétségkívül Sebastian Vettel volt a Kanadai Nagydíj pénteki napjának egyik legnagyobb meglepetése, ugyanis az Aston Martin pilótája a második szabadedzésen a negyedik legjobb időt autózta. Ideje mindössze 0,3 másodperccel volt lassabb az első helyen leintett Max Verstappenénél, így maga mögé utasította többek között Sergio Perezt és mindkét Mercedest.

Az idén egyre jobb formában autózó Vettel ennek ellenére visszafogott elvárásokat fogalmazott meg a versenyhétvége kapcsán. Érzése szerint folyamatosan javul az Aston Martin autója, de még sok munka vár rájuk.

„Ezt a pályát nehéz jól teljesíteni, különösen néhány év kihagyást követően. Az egyes kanyar felé haladva én is többször elveszítettem az irányítást, de az autó összességében jól viselkedett. Ennek ellenére a földön kell maradnunk, ami az időmérő edzést illeti. Folyamatosan javulunk, de van még dolgunk. A szombat érdekes lehet, a körülmények egész hétvégén kiszámíthatatlanok, és ez is egy újabb esős-száraz napnak ígérkezik. Ennek ellenére várom már, bármi is fog történni” – tekintett előre bizakodóan a német világbajnok.

A Covid-fertőzés miatt két versenyhétvégéről hiányzó Vettel jelenleg a 14. a világbajnoki tabellán, az általa összegyűjtött pontok mennyisége pedig 13 egység.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!