Vettel: A Mercedes még a Ferrari előtt jár - F1VILÁG.HU

Vettel: A Mercedes még a Ferrari előtt jár

HIRDETÉS
GP CINA F1/2017

Bár megnyerte a szezon első versenyét, Sebastian Vettel szerint továbbra is a Mercedes csapata tekinthető a 2017-es világbajnoki idény favoritjának.

A német versenyző Lewis Hamiltont legyőzve győzött az Ausztrál Nagydíjon, miután a Ferrari jobb versenytempóval rendelkezett az elmúlt években domináló Mercedesnél.

Mivel azonban a melbourne-i pálya egyáltalán nem sorolható a szokványos helyszínek közé, sokak szerint pontos képet leghamarabb a hétvégi Kínai Nagydíjon kaphatunk az erőviszonyokról.

„Szerintem továbbra is a Mercedes a favorit” – nyilatkozta Vettel Kínában.

„Erős első versenyünk volt, de tényleg versenyről versenyre haladunk. Tudjuk, hogy remek csomagunk van, aminek köszönhetően jó helyzetben vagyunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy rengeteg a tennivalónk ahhoz, hogy tartsuk a lépést és jó versenyeket fussunk a továbbiakban.”

„A győzelem a legjobb orvosság mindenkinek – jó, hogy összejött, de most továbblépünk.”

„Egy verseny után még könnyű azt mondani, hogy ez az év jobb, mint a tavalyi, de még csak egy versenyen vagyunk túl. A csapat fejlődött, jobb helyzetben vagyunk, kényelmesebben érezzük magunkat.”

„Sokkal magabiztosabban dolgozunk, és remélhetőleg ezt a folytatásban is meg tudjuk mutatni a pályán.”

Vettel hozzátette, pontosan tudja, melbourne-i győzelme még nem jelenti azt, hogy hétvégén, Kínában is nyerni tud majd.

Hirdetés

„Teljesen más a pálya. Az időjárás is teljesen eltér. Ez a verseny mindig tele van meglepetésekkel. 2007-ben, az első itteni versenyemen a 17. vagy a 18. helyről rajtoltam itt a Toro Rossóval, és végül 4. lettem. Az eső akkor sokat segített nekünk. Szóval nem tudhatjuk, mi történik itt.”

„Ez a pálya a gumikat is megterheli, az autót pedig különösen, és a versenyzőt is. Szóval nehéz jósolgatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!