Friss hírek

Vettel: A Mercedes nagyon sok dolgot jobban csinál, mint mi

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője a Mercedes csapatát dicséri azok után, hogy az istálló a Japán Nagydíjon megszerezte a konstruktőri bajnoki címet.

A Mercedes hétvégén bebiztosította a konstruktőri vb-címet, illetve azt is, hogy az egyéni világbajnok is biztosan az ő versenyzőik közül fog kikerülni. 

Vettelt arról kérdezték, mi az, amit az idei évben tanulhattak a Mercedestől, illetve véleménye szerint mi volt a kulcs, ami odáig vezetett, hogy az ezüstnyilak ekkora fölényben voltak az idei évben – leginkább a szezon első felében. 

Hirdetés
 

„Nyilvánvalóan nem látjuk, hogy mit csinálnak, de kívülről úgy tűnik, nagyon közel állnak a tökéleteshez” – nyilatkozta a német. „Nagyon következetesek minden egyes alkalommal, amikor pályára gurulnak, nagyon kevés hibát követnek el. Ez is része annak, ami ennyire erőssé teszi őket, de ha a konstruktőri címet négy versennyel a szezon vége előtt megnyeri valaki, akkor ott nagyon sok dolog van, amit sokkal jobban csinál, mint a többiek.”

„Ha részletekbe akarunk menni, akkor lehetne egy vita arról, hogy mi az a terület, ahol az ő autójuk jobban viselkedik, mint a miénk, de összességében nem erről van szó. Ez egy csapat munkája, és úgy gondolom, hogy nekünk is megvannak a hozzávalóink, az elkötelezettségünk, az intelligenciánk, de egyszerűen jobban kell teljesítenünk” – folytatta a német. 

A négyszeres világbajnok szerint tehát képesek rá, hogy a Mercedes szintjén teljesítsenek, azonban kétségtelen, hogy a következő évben jobb munkát kell végezniük. 

„Nemcsak egyetlen dolog van, amiben fejlődnünk kell, hanem sok apró dolgot tudunk jobban csinálni. Mindenki. Mert ez az egyetlen módja annak, hogy megpróbáljunk felállni. Remélhetőleg egy kicsit beleuntak már, meglátjuk, hogy mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!