Vettel: A misszió nem változott, bajnok akarok lenni a Ferrarival! - F1VILÁG.HU

Vettel: A misszió nem változott, bajnok akarok lenni a Ferrarival!

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, bár az elmúlt évek nehezen alakultak számára, nem mondott még le arról, hogy véghez vigye misszióját, és vb-trófeához segítse az olasz istállót.
TEST T1 BARCELLONA - GIOVEDì 20/02/20  - SEBASTIAN VETTEL Ferrari

Vettel hatodik idényére készül a Ferrari színeiben, és bár az évek során 14 győzelmet szerzett, a világbajnoki címét egyszer sem sikerült elhódítania.

Bár egyes vélekedések szerint az olasz istállót a győzelemhez vezető úton nagyban hátráltatja tradicionális kultúrája, Vettel szerint ez az érvelés nem állja meg a helyét.

A német azt mondja, vannak rejtett értékek a csapatnál, melyek rengeteget számítanak a versenypályán.

„Ennek a csapatnak az erőssége a Ferrari iránti szenvedély” – mondta a négyszeres világbajnok a Motorsport.com című lapnak.

„Azt gondolom, ez hajtja az embereket, akik megérkeznek ide és hazamennek minden nap. Úgy gondolom, ez az igazi legendája és mítosza ennek a brandnek. És hogy részesei lehetünk ennek a történelemnek.”

„Belül nagyon olasz a csapat, nagyon olasz szabályok és tradíciók vannak, és nagyszerű, hogy ezt megtartották. Ugyanakkor viszont nagyon modern is minden.”

„Úgy gondolom, ezt sokszor félre is értik, mert Olaszországgal kapcsolatban az ember hajlamos azt mondani, hogy sok dologban nagyon tradicionálisak.”

„Viszont az emberek nagyon-nagyon előre gondolkodnak, és úgy gondolom, sok nagyszerű fiatal tehetség van csapaton belül – nagyszerű emberek nagyszerű ötletekkel, kreatív ötletekkel. És ezért nagy kár az, hogy az eredmények tekintetében még nem jött el az áttörés pillanata.”

„Ezért is fókuszálunk arra, hogy tovább dolgozzunk, tegyük a dolgunkat, mert úgy hiszem, hogy egy szép napon jönni fognak.”

Hirdetés

Bár Vettel számára a 2019-es év is nehezen alakult, és alulmaradt ifjú csapattársával, Charles Leclerc-rel szemben, a cél még mindig ugyanaz: vb-címet nyerni a Ferrarival.

„A misszió még mindig ugyanaz, mert nem vagyunk az élen. Nyilvánvalóan a Mercedes legyőzött minket az elmúlt években, úgyhogy a misszió még adott. Sok versenyen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. Voltak nagyszerű pillanataink, és persze voltak kevésbé nagyszerűek is. De a misszió még adott, a cél az, hogy véghez is vigyük, hogy győzzek a Ferrarival.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!