Vettel: A nyári szünetig fel kell javulnunk, különben vége…

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, a nyári szünetig fordítaniuk kell jelenlegi helyzetükön, máskülönben végleg lemondhatnak világbajnoki álmaikról.

A négyszeres világbajnok hátránya 6 futam után 55 pont a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, míg a Ferrari 118 pontos lemaradással üldözi az eddig domináló Mercedest.

Az ezüstnyilak eddig mind a 6 versenyt megnyerték, pilótái 12 dobogós eredményt szereztek.

Hirdetés
 

„Nem gondolom, hogy zseninek kell lenni ehhez, szerintem a legkésőbbi időpont arra, hogy versenybe szálljunk, az a nyár” – mondta Vettel.

„Oké, már most is nyár van, de a nyári szünet előtt nagyon-nagyon jó formában kell lennünk ahhoz, hogy utána fenntartsuk a lendületet az év második felére, és fordítsunk. Nem aggódom túlságosan. Lépésről lépésre haladunk, és vannak bizonyos dolgok érkezőben.”

„Azt gondolom, sikerült megértenünk azt, hogy mire van szüksége az autónknak. Néhány dolgot már rövid időn belül alkalmazni tudunk, egyebeket pedig inkább hosszabb távon.”

„Így azt gondolom, nagyon hamar, pár héten belül kiderül, hol is állunk.”

Az F1VILÁG.HU értesülései szerint a Ferrari a montreali versenyhétvégét követő Francia Nagydíjra több újítással érkezik majd. A csapat a hírek szerint nem változtat versenyautójának koncepcióján, ergo nem épít B-autót, de mindenképpen igyekszik megoldani a gumikezelési problémákat.

„Kétségkívül nem úgy indult a szezon, ahogy szerettünk volna. Mindazonáltal azt gondolom, sikerült értékes pontokat szerezni” – mondta Vettel.

„A következő versenyek döntőek lesznek számunkra, igyekszünk visszakeveredni az élre, megpróbáljuk jobban megnehezíteni a Mercedes dolgát. Nyilvánvalóan le vagyunk maradva, elég nagy a különbség a Mercedes és a többiek között. Muszáj csökkentenünk a lemaradást, előre kell kerülnünk, máskülönben nehéz lesz fordítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!