Vettel: A pénteki edzésnapon visszarepültem egészen 1995-be! - F1VILÁG.HU

Vettel: A pénteki edzésnapon visszarepültem egészen 1995-be!

HIRDETÉS
Rendkívül élvezte utolsó pénteki edzésnapját a Forma-1-ben a száguldó cirkusz négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, akit édesapja, Norbert egy különleges ajándékkal „repített vissza” egészen 1995-be.
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vettel utolsó F1-es versenyére készül Abu Dhabiban, a pénteki első szabadedzés előtt pedig édesapja az Aston Martin garázsába csempészte azt az overallt, mellyel a német versenyző 1995-ben elkezdett gokartozni. A Forma-1 egyik legeredményesebb versenyzője előtt egykori riválisa, Fernando Alonso, valamint jó barátja, Mick Schumacher is különleges sisakkal tiszteleg a szezonzáró hétvégén.

Az Aston Martin versenyzője a pénteki nap végén elárulta, nagyon élvezte az abu dhabi nyitónapot.

„Nyilván rég volt már, de a versenyzői ruhát látva előjöttek bizonyos emlékek, amik visszarepítettek egészen 1995-be. Rég volt már, de nagyon tetszett!” – mondta a német versenyző.

„De, hogy őszinte legyek, olyan volt, mint sok másik pénteki edzésnap. Amint az ember kihajt a garázsból, felveszi a ritmust, és csak csinálja azt, ami tőle telik, tehát sok információt gyűjt, próbál összecsiszolódni az autóval – ami ezen a délutánon nem tartott sokáig.”

„Estére a pálya változott, de így ismertük meg, szóval sok dolog ismerős volt. De azért egy kicsit furcsa… az utolsó péntek.”

Vettel maga egyébként szintén különleges sisakkal versenyez Abu Dhabiban, melyre rajongók fényképei kerülhettek fel. A sisakot pedig elárverezik majd a szezont követően, a bevétel pedig jó ügyeket szolgál majd.

„Szerettem volna valami különlegessel előállni az utolsó versenyre. Rengeteg támogatást kaptam, szóval jó ötlet volt felkínálni némi helyet a sisakomon a jó ügy érdekében. Látható, hogy sok fiatal és idős arc felkerült, még egy kutyát is kiszúrtam rajta! Szóval sokan részt vettek benne, és sok pénzt tudtunk összegyűjteni.”

Vettel négy világbajnoki címmel, 57 rajtelsőséggel és 53 futamgyőzelemmel a tarsolyában int búcsút a Forma-1-nek. A pénteki edzésnapot egy 6. és egy 12. hellyel zárta Abu Dhabiban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!