Vettel: A Q1-ből is nehéz lesz továbbjutni - F1VILÁG.HU

Vettel: A Q1-ből is nehéz lesz továbbjutni

HIRDETÉS
Nehezen alakult a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki nyitónapja Sebastian Vettel számára, az Aston Martin versenyzője pedig hasonló folytatásra számít. A német pilóta szerint a Q1-ből is nehéz lesz továbbjutniuk a mai időmérőn.
action, TS-Live, Autodromo Nazionale di Monza, GP2216a, F1, GP, Italy
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

A négyszeres világbajnok csak a 17. helyen zárta a pénteki második szabadedzést Monzában, egy hellyel megelőzve csapattársát, Lance Strollt. Az Aston Martin versenyautóinak szemmel láthatóan nem fekszik a tempós pálya, Vettel dolgát ráadásul nehezítette, hogy az első szabadedzésen nem ülhetett autóba, helyére ugyanis Nyck de Vries pattant be.

Vettel azt mondja, hasonlóan nehéz folytatásban bízik, autójuk ugyanis egész egyszerűen nem elég gyors – noha talán fel tudnak javulni egy kicsit az időmérőre.

„Ez eleve egy nehéz hétvégének ígérkezett számunkra, mert elég nehéz vezetni az autót – de nem ez az első alkalom idén” – mondta kényszeredett mosollyal a négyszeres világbajnok.

„Meglátjuk. Szerintem még tudunk fejlődni. Én csak a második szabadedzésen ülhettem autóba, most itt van az este arra, hogy összedugjuk a fejünket, és előálljunk valami okos dologgal a hétvége hátralévő részére.”

„Nagyon alacsony a tapadás, ez teljesen normális Monzában. Meg kell találnunk a megfelelő kompromisszumokat. Szerintem tudunk javítani az egykörös teljesítményen, mert azok a körök, amiket futottam, nem voltak valami jók – vezetési szempontból sem. Az edzés végére persze jobban megértettük a helyzetet, szóval a beállítások tekintetében tudunk javulni. Viszont szombatra szerintem mindenki javulni fog – remélem, mi is köztük leszünk!”

Arra a kérdésre, hogy meddig juthatnak el a mai időmérőn, Vettel így felelt: „A Q1-ben biztosan ott leszünk, és remélem, tovább is jutunk majd, de nagyon nehéz lesz, mert nagyon szorosnak tűnik a mezőny. Nem voltunk túl erősek pénteken, szóval többet kell javulnunk, mint az előttünk lévők.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!