Toszkán Nagydíj

Vettel a Racing Point csapatfőnökével autókázott, de azt mondja, ez nem nagy ügy

GP 70MO ANNIVERSARIO  F1/2020 -  GIOVEDÌ 06/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Otmar Szafnauerrel, a Racing Point csapatfőnökével távozott a múlt hétvégi Brit Nagydíj után Sebastian Vettel, a német szerint azonban ebben nincs semmi különös, az emberek viszont manapság „mindenből ügyet csinálnak”.

A négyszeres világbajnok a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, lapértesülések szerint pedig egyre biztosabb, hogy jövőre a Racing Pointnál folytatja, mely csapat 2021-ben már Aston Martin néven vesz részt az F1-ben.

Vettel a vasárnapi, silverstone-i verseny után a Racing Point csapatfőnökének autójával hagyta el a pályát, elmondása szerint azonban csak egy benzinkútig utazott a szakemberrel – mivel a közelben parkolt lakóbuszával.

„Így igaz, a benzinkúthoz mentünk – mondta Vettel csütörtökön. „Utána pedig hazament, én pedig valahova máshova.”

„Remek autója van! Egy Ferrari Pista. Emlékszem, évekkel ezelőtt beszélt erről az autóról, most pedig van is neki egy. Mondta, hogy kezd kifogyni az üzemanyag, én pedig megkérdeztem, hogy ’merre mész?’. És mivel ugyanabba az irányba mentünk, vele tartottam a benzinkútig, és aztán különváltunk.”

„Egy autóban ültünk, de maszkot viseltünk! Nyilván nem tudtuk tartani a 2 méteres távolságot. Egy kicsit furcsának tartom, hogy manapság az emberek mindenből ügyet csinálnak, semmi értelmét nem látom – nem látom benne a hírt, de rendben van…”

Amikor a jövőjéről, egészen pontosan az Aston Martinról kérdezték, Vettel kifejtette, vannak opciói.

„Sok lehetőségem van. A Forma-1-ben talán nincs annyi, hiszen el tudja bárki végezni a matekot, és láthatja, melyik ülések foglaltak. De ahogy mindig is említettem, a legfontosabb, hogy elégedett legyek a döntésemmel. Idővel kiderül, mi is ez a döntés, és aztán onnan megyünk tovább – nem igazán stresszelek ezen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS