Friss hírek

Vettel a Racing Pointnál? Perez már új csapatot keres!

Hetek óta tárgyal más csapatokkal Sergio Perez menedzsere azok után, hogy felmerült, a mexikói helyét 2021-ben Sebastian Vettel veheti át a Racing Pointnál.

Egybehangzó német sajtóértesülések szerint Sebastian Vettel a jövőre már Aston Martin néven szereplő silverstone-i istállónál folytathatja Forma-1-es pályafutását.

A négyszeres világbajnok a 2020-as év végén távozik a Ferraritól, miután a csapat nem hosszabbította meg lejáró szerződését. Vettel állítólag magával Lawrence Stroll-lal, a Racing Point tulajdonosával folytat egyeztetéseket.

Mivel az üzletember fia, Lance Stroll helye értelemszerűen nem forog veszélyben, a csapat állítólag Sergio Pereztől válna meg. Erre sajtóhírek szerint július 31-ig egy szerződésben foglalt záradék révén van mód, az ugyanis állítólag lehetővé teszi, hogy a Racing Point jelentős kötbér fejében felbontsa a mexikói 2022 végéig szóló kontraktusát.

Hogy Vettel jövőre a Racing Pointnál, illetve Aston Martinnál folytathatja F1-es pályafutását, alátámasztani látszik, hogy Perez is elkezdett új csapat után nézni: az ESPN mexikói kiadása szerint a versenyző menedzsere, Julian Jacobi már hetek óta dolgozik azon, hogy megoldást találjon a rutinos pilóta számára.

Perez számára leginkább a Haas, vagy az Alfa Romeo csapata jöhet szóba, ám kétségkívül egyik sem tűnik olyan vonzónak, mint a most kiválóan szereplő Racing Point. Utóbbi istállónál Kimi Räikkönen szerződése is lejár az idény végén, és nem tudni még, hogy a korábbi világbajnok marad-e az F1-ben. Az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjúban Räikkönen még tavasszal azt mondta, az idei szezon alapján dönt majd a folytatásról.

A hírek szerint egyébként a Racing Point augusztus 2-án, hazai versenyén, Silverstone-ban jelentheti be Sebastian Vettel szerződtetését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!