Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
GP EMILIA ROMAGNA F1/2020 -  SABATO 31/10/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel a rajtban és az első körben bízik

Vettel a rajtban és az első körben bízik

A rajtban és az első körben bízik a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki csak a 14. helyről vághat neki a délutáni Emilia Romagna Nagydíjnak.

A német versenyző ezúttal sem tudott jól szerepelni az időmérő edzésen: miközben Charles Leclerc a 7. helyet szerezte meg, Vettel a top 10-be se tudott bejutni.

A Ferrari versenyzője abban bízik, a verseny elején sikerül néhány pozíciót javítania, és beverekedheti magát a pontszerzők közé.

„Nehéz dolgom lesz onnan, ahonnan rajtolok, de remélhetőleg jól sikerül az első kör” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A top 10-ben az autók többsége a lágy gumikkal rajtol, mi pedig szabadon választhatunk gumit az első etapra, szóval nyilván megpróbáljuk átgondolni a lehetőségeket és az előnyöket, ami ezzel jár.”

Vettel azt mondja, nem lesz könnyű előzni, és a stratégia is kihívást jelent majd Imolában.

„Az előzés nehéz lesz ma, de azt gondolom, gyorsabbak vagyunk, mint néhány előttünk lévő autó. A rajt és az első kör fontos lesz. Ami a bokszkiállásokat illeti, szerintem javarészt egykiállásos verseny lesz, szóval nehéz lesz elévágásokkal próbálkozni.”

A Pirelli szerint várható gumistratégiák a mai versenyen:

Forrás: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!