Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Vettel: A Red Bull egy pillanatig sem pihenhet

Vettel: A Red Bull egy pillanatig sem pihenhet

Sebastian Vettel figyelmeztette csapatát, hogy egy pillanatig sem ülhet a babérjain, és minél előbb folytatnia kell a munkát, ha meg akarja védeni világbajnoki címét a következő idényben.


Sebastian Vettel figyelmeztette csapatát, hogy egy pillanatig sem ülhet a babérjain, és minél előbb folytatnia kell a munkát, ha meg akarja védeni világbajnoki címét a következő idényben.

Bár a Red Bull uralta a mezőnyt az idei évben, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy mindkét vb-címet bezsebelte, Vettel tisztában van azzal, hogy egyik pillanatról a másikra változhat a kép, így minden erejükkel azon kell lenniük, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2011-es szezonra.

„Ami számít – ha megnézzük, mi történt az idei évben –, hogy mindvégig hittünk magunkban, ami a legfontosabb volt” – mondta a német versenyző az Autosportnak adott exkluzív interjújában.

„Nem egy bajnokságot nyert csapattal kezdtük meg a szezont, de egy bajnoki győztes csapatunk volt. Jövőre egy bajnokcsapatunk lesz, de ami a legfontosabb, hogy ismét egy bajnoki győztes csapatunk legyen. Ez kell lennie a célodnak.”

„A legfontosabb dolog most az, hogy ne álljunk le a munkával, és ne gondoljuk azt, hogy ezt jövőre is meg tudjuk ismételni az idei siker után. Fejlődnünk kell, jobbnak kell lennünk, és erősebbé kell válnunk.”

„Ki kell elemeznünk a részleteket, és minden egyes lehetőséget meg kell ragadnunk ahhoz, hogy jobbak legyünk, mint az idei évben. Mindenki más próbál majd előrébb kerülni, és ha csak ott maradsz, ahol voltál, akkor a többiek eléd fognak kerülni, ez ennyire egyszerű.”

Vettel a vasárnapi Autosport díjátadón megkapta az év nemzetközi versenyzőjének járó díjat, amit az idei évben mutatott remek teljesítményével érdemelt ki.

A sportág valaha volt eddigi legfiatalabb világbajnoka azonban elmondta, hogy hamarosan eljön az ideje, hogy elfelejtse az idei sikereket, és a jövő évre kezdjen el koncentrálni.

„Természetesen nagyon jó érzés, hogy megnyertem, és ez egy olyasvalami, amit senki nem tud elvenni tőled” – mondta.

„Ha bárki megkérdezi Jenson (Buttont) a 2009-es szezonról, akkor azt el fogja mondani és emlékezni fog mindenre, ami történt, élvezettel fog róla beszélni.”

„Azonban egy sportember mindig előre tekint, és hamarosan már csakis a jövő évre fogunk fókuszálni. Már javában épül a jövő évi autó, és amint lesz egy kis időm lenyugodni, az elmúlt hetek pörgése után, ami hamarosan eljön, visszarázódom a régi kerékvágásba.”

„Jövőre megkezdődik a tesztelés, és nem sokkal után kezdődik az új bajnokság. Húsz futam lesz a következő idényben, és egy nagyon kemény szezon lesz, hiszen mindenki azon lesz, hogy levadásszon minket.”

„Azonban ez az a pozíció, ahol lenni akartunk, és most ezzel együtt kell élnünk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az egyes rajtszámot viselheti autónk a következő szezonban, mikor ismét mindent megteszünk majd azért, hogy bajnokok lehessünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!