Vettel: A Red Bullnak be kell keményítenie - F1VILÁG.HU

Vettel: A Red Bullnak be kell keményítenie

HIRDETÉS

Sebastian Vettel szerint itt az ideje, hogy a Red Bull reagáljon legnagyobb ellenfele, a Brawn töretlen szárnyalására, máskülönben esélye sem lesz behozni lemaradását, ami az elmúlt versenyeken igencsak megnőtt.

Sebastian Vettel szerint itt az ideje, hogy a Red Bull reagáljon legnagyobb ellenfele, a Brawn töretlen szárnyalására, máskülönben esélye sem lesz behozni lemaradását, ami az elmúlt versenyeken igencsak megnőtt.

Miközben Jenson Button idei ötödik futamgyőzelmét aratta, Vettel egyetlen pontot sem szerzett az elmúlt versenyen Monte-Carlóban, ahol csapata rosszul választotta meg gumistratégiáját, és már az elején kiesett, miután falnak csapta autóját.

Ezzel pedig 28 pontra nőtt a lemaradása a listavezetővel szemben, így tisztában van azzal, hogy csapatával együtt mielőbb reagálnia kell, máskülönben lemondhat a bajnoki címről.

“Úgy gondolom, itt az ideje, hogy reagáljunk a történtekre” – mondta Vettel a riportereknek Törökországban. “Tudom, hogy elég nagy a lemaradásunk az élen állókhoz, különösen Jensonhoz képest, ha a bajnoki tabellát nézzük, de csakis magunkra kell fókuszálnunk.”

“Vétettünk néhány hibát az elmúlt versenyeken, és talán rosszul választottuk meg a stratégiát. Azonban mindent beleadunk, hogy jól szerepeljünk. Úgy gondolom, egy igen versenyképes autóval rendelkezünk, és vannak olyan új elemeink, amik nem segítettek annyira Monacóban, de itt jobban kijöhet a bennük rejlő potenciál.”

Minden bizonnyal – a Ferrarin kívül – a Red Bull Racing lesz a Brawn legnagyobb ellenfele a hétvégén Isztambulban, hiszen az RB5 szereti a gyors kanyarokat, nem is beszélve arról, hogy a hercegségben először bevetett dupla diffúzor előnyei itt sokkal jobban kijöhetnek.

“Monacóban nagyon nehéz volt kiolvasni az eredményekből, hogy sikerült-e újabb előrelépést elérnünk” – folytatta Vettel, célozva ezzel az új diffúzorra. “Amit ki tudtunk olvasni az adatokból, mind pozitív volt, és itt nagyobb segítségünkre lehet, hiszen jóval több a nagysebességű kanyar, mint Monacóban.”

“Úgy gondolom, hogy autóink jól fognak muzsikálni ezen a ringen, de még az egész hétvége előttünk áll, így bizonyítanunk kell. Senkitől sem félünk. A bajnokságra és az eredményekre tekintve, itt is a Brawn-t kell megneveznünk favoritnak. Azonban azért vagyunk itt, hogy a legjobb tudásunkat nyújtsuk, és célunk a győzelem, így megpróbáljuk megverni őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!