Friss hírek

Vettel: A rossz stratégia miatt úszott el a konstruktőri 6. hely

Jobb eredményben reménykedett utolsó Forma-1-es versenyén Sebastian Vettel, a visszavonuló négyszeres világbajnok azonban saját bevallása szerint rendkívüli módon élvezte az Abu Dhabi Nagydíjat.

Vettel a 9. helyről vágott neki a szezon utolsó versenyének, egy rossz stratégia miatt azonban visszaesett a futamon. Végül sikerült felküzdenie magát a 10. helyre, így pontszerző pozícióban fejezte be F1-es karrierjét.

A német pilóta viszont nem titkolja, jobb eredményben reménykedett, és bízott abban, hogy csapata, az Aston Martin megszerezheti a 6. helyet a konstruktőri versenyben. Ez végül nem jött össze: bár ugyanannyi pontot szerzett az istálló, mint az Alfa Romeo, végül jobb eredményei miatt a svájci-olasz csapat végzett a kedvezőbb pozícióban.

Hirdetés
 

„Nyilvánvalóan rossz volt a stratégiánk, mert visszaestünk. Sajnálatos a csapat miatt, mert megszerezhettük volna a 6. helyet a konstruktőri versenyben, de nem tettük. Szóval nagy árat fizettünk ezért a hibáért a végén” – magyarázta a német versenyző.

„Minden tőlem telhetőt megtettem, a versenyemmel elégedett voltam. Nyilván nem emiatt a verseny miatt fognak emlékezni rám, de örülök, hogy végigmentünk, és volt néhány remek pillanatunk.”

„Nagyon különleges hétvége volt, kiváltságosnak érzem magam, hogy sikerült ünnepelni egyet, és köszönöm az összes többi versenyzőnek. Köszönöm a támogatást a rengeteg rajongótól, a kedves szavakat és üzeneteket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: A rossz stratégia miatt úszott el a konstruktőri 6. hely
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!