Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása

Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője nem érti, miért kell sprintfutamokat rendezni a Forma-1-ben – szerinte ezzel nem fogják megoldani a sport valódi problémáit.

A Forma-1 Bizottsága elfogadta azt a javaslatot, mely szerint már az idei évben sprintfutamokat rendezhetnek bizonyos nagydíjhétvégék szombatjain. A lehetséges helyszínek között eddig Monza, Kanada és Interlagos szerepel. 

A Forma-1 mezőnye vegyes érzésekkel fogadta a sprintfutamok ötletét: Vettel elmondta, ő egyáltalán nem tartja jó ötletnek és nem látja értelmét a szombati versenyeknek, amelyek meghatároznák a vasárnapi futam rajtsorrendjét. 

Hirdetés
 

„Nem tudom, mi az elképzelés mögötte. Nekem nem tetszik” – mondta Vettel. „Miért kellene egy elődöntő a döntőhöz? Mi az értelme ennek? Nem értem.”

A négyszeres világbajnok hozzátette, a Forma-1-nek a valódi problémákra kellene fókuszálnia és valódi megoldásokat kellene találnia ezekre – most ugyanis csak „foltozgatnak”. 

„Számomra ennek nincs értelme. Ott a nagydíj, ami mindig 300 km körül volt, és ez volt a hétvége fő kihívása. Ha valami ilyesmit kell bevezetni, akkor utána lesz valami, amit javítani kell” – folytatta a német. 

„Egy másik verseny, egy Q4 vagy egy Q5 elveszi a figyelmet az igazi problémáról. Ez sokkal inkább a dolgok foltozgatása, nem pedig megoldása.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása
Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!
Haraggal váltak el? Hamilton reagált az edzőjével való szakításra!
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!