Vettel a sprintfutamokról: Meglátjuk, mi sül ki belőle... - F1VILÁG.HU

Vettel a sprintfutamokról: Meglátjuk, mi sül ki belőle…

HIRDETÉS
Továbbra is kissé szkeptikusan áll hozzá a Forma-1-es sprintfutamokhoz a sportág négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel, Aston Martin walks the track

Ahogyan arról a héten lapunk is beszámolt, a Forma-1 vezetősége bejelentette, hogy már az idei szezonban új versenyhétvége-formátumot próbálnak ki: három helyszínen – Silverstone-ban, Monzában és Interlagosban – a hagyományos szombati időmérőt rövid sprintfutam váltja.

Ezek a mintegy 100 km-es versenyek döntenek majd a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója úgy fogalmazott, ha az ötlet beválik, a következő években is alkalmazhatják majd – bár természetesen nem minden helyszínen.

Az Aston Martin versenyzője, Sebastian Vettel korábban ellenezte az ötletet, és bár hajlandó adni neki egy esélyt, továbbra sincs elragadtatva tőle.

„Majd meglátjuk. Nyilván már eldöntött tény, szóval adunk neki egy esélyt” – mondta a négyszeres világbajnok Portugáliában.

„Az okokat, amik a háttérben állnak, talán kétféleképpen lehet magyarázni. A hivatalos indoklás viszont az, hogy izgalmasabb lehet tőle a hétvége. Majd meglátjuk, hogy így lesz-e. Remélem.”

Vettel azt mondja, az F1-nek készen kell állnia arra, hogy sutba dobja az ötletet, ha az végül nem válik be.

„Ha úgy alakul, hogy izgalmasabb lesz, és tetszik az embereknek, akkor talán mindannyiunknak újra kell gondolnia, és alkalmazkodnunk kell. De ha nem kedvelik majd, és nekünk sem tetszik, akkor vissza kell lépnünk.”

„Én alapvetően ellene vagyok a mesterkélt dolgoknak, hiszen elég lenne akkor az is, ha csak bedobnánk egy dobókockát. De majd meglátjuk. Remélhetőleg az autók egyre közelebb kerülnek egymáshoz, szóval nem kell több ilyenen gondolkodnunk. De ahogy mondtam, én nyitott vagyok, majd meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!