Vettel: A stewardok nem hagynak versenyezni minket

Sebastian Vettel, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint a Forma-1-es versenyzőket nem hagyják versenyezni azáltal, hogy minden egyes incidenst kivizsgálnak, a versenybírók pedig büntetéseket osztogatnak.

Vettel az Osztrák Nagydíj időmérője után kapott 3 rajthelyes büntetést, mivel feltartotta a Renault versenyzőjét, Carlos Sainzot. Habár a feltartás egyértelmű volt, Sainz végeredményét nem befolyásolta.

Vettel szerint teljesen szükségtelen ilyen esetekért büntetéseket osztogatni.

„Továbbra is azt tudom mondani, hogy nem vagyok oda az efféle büntetésekért” – mondta a német.

„Szerintem korábban is mondtam már, hogy ez a mi hibánk, a versenyzők hibája, akik leülünk péntek délutánonként és panaszkodunk a döntésekről, a következetességről. Az én véleményem az, hogy a motorsport nem fekete vagy fehér, ebből kifolyólag pedig nem minden döntésnek kell ugyanolyannak lennie.”

„Nem is látom szükségét annak, hogy minden esetben döntés szülessen, de ez alakult ki a sportágon belül. Minden incidenst meg kell vizsgálni, az úgynevezett versenybalesetek sem fordulhatnak elő többé. Ebből pedig az lett, hogy egy hatalmas szabálykönyvet kaptunk, ami oda vezet minket, hogy nem engednek versenyezni. Néha így érzem.”

Vettel hozzátette, szerinte egyértelmű, hogy a stewardok ezen hozzáállása miatt valaki komoly hátrányba kerül majd a bajnoki küzdelemben az évad második felében.

„Ami pedig az időmérőn történt incidenst illeti: senki érdeke nem sérült, Carlos is elmondta, hogy semmi problémája nem volt vele, teljesen megértette a dolgot, szóval minden nagyon nyugodtan zajlott. Mégis megbüntettek, ami nyilván számomra nagy szívás volt. Lehet, hogy a szezon során másnak is szívás lesz, de azt gondolom, hogy ezek a dolgok teljesen szükségtelenek.”

„Nem arról van szó, hogy az ember ilyenkor elveszíti a fejét és valami őrültséget csinál, egyszerűen próbálod feszegetni a határokat, és néha hibázhatsz. De valahogy az a trend mindenhol, hogy a dolgokat elkezdik vizsgálgatni, én pedig már a szót sem szeretem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS