Vettel a szuperlágy abroncsokat dicséri - F1VILÁG.HU

Vettel a szuperlágy abroncsokat dicséri

HIRDETÉS

Elégedetten nyilatkozott a Pirelli szuperlágy abroncsairól a Red Bull Racing regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel.


Elégedetten nyilatkozott a Pirelli szuperlágy abroncsairól a Red Bull Racing regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel.

A címvédő a délelőtti tréningen a legjobbnak bizonyult, délután azonban csak ötödik lett, ám elmondása szerint jó napot zártak, hiszen értékes információkat gyűjtöttek csütörtökön.

„Szerintem nem rossz, eddig pozitívan alakul a hétvége” – mondta a német versenyző a második szabadedzést követően.

„Mindkét keverék működik, és ez a legfontosabb dolog, elég tartósak is. Meglátjuk, milyenek lesznek a feltételek vasárnap. Ha olyanok, mint ma, akkor feltehetően a szuperlágy lesz az elsődleges az időmérőn. Több időt ki lehet hozni belőle, szóval nem drámai a mai nap.”

„Úgy gondolom, jó napot zártunk. Természetesen fontos volt, hogy sok kört megtegyünk, viszont egyből jó érzéseim voltak. Nagyon szórakoztató odakint. Ez egy teljesen más helyszín: nagyon hepehupás a pálya, és néhány helyen újraaszfaltozták, viszont nem gondolom azt, hogy valójában jobbá tették. Még rosszabb lett. Ez érdekes.”

Vettel hozzátette, a Ferrari úgy tűnik, összekapta magát a monacói hétvégére, noha tény, hogy az élmezőnyben önmagában szorosabb lett a csata a szűk utcai pályán.

„A Ferrari nagyon versenyképesnek tűnik, de végül is mindenki nagyon közel van.”

Vettel csapattársa, Mark Webber szintén elégedett volt a Pirelli abroncsaival, azonban némiképp csalódott, amiért az első edzés teljes egészét kénytelen volt kihagyni váltóhiba miatt.

„Rendben volt. Hasonlóan vélekedem a Pirelli gumijairól” – mondta az ausztrál.

Hirdetés

„40 kört veszítettünk délelőtt, éjszaka pedig nem pótolhatjuk, szóval szombat délelőtt kicsit be kéne hozni a lemaradást, és remélhetőleg délután már versenyben leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!