Költségplafon-ügy

Vettel a top 10-ben, de nem a trükkös hátsó szárny miatt

Izgalmas fejlesztést vitt pályára a Forma-1-es Magyar Nagydíjon az Aston Martin istállója, de Sebastian Vettel tagadja, hogy pusztán emiatt végzett délután a hetedik helyen.

Eseménydús napot zárt a Hungaroringen az Aston Martin, ami előbb bemutatott egy kreatívan kialakított új hátsó szárnyat, majd nem sokkal később Sebastian Vettellel a hetedik helyen zárta a második szabadedzést. A négyszeres világbajnok 0,8 másodperccel zárt a legjobb idő mögött, ami az Aston számára jelentős előrelépés, de Vettel tagadja, hogy ebben a hátsó szárnynak nagy szerepe lett volna.

„Összességében ez egy jó nap volt számunkra. Semmilyen problémánk nem adódott, jól ráéreztünk az autóra. Még néhány pontot kell összekötnünk. Ez egy olyan pálya, ahol a lehető legnagyobb leszorítóerőre törekszünk. Nyilván új hátsó szárnyunk van, ez nem titok. Teljesítményben nem jelent nagy előrelépést, egyszerűen csak teszi a dolgát. Talán a korábbi péntekekhez képest most agresszívabbak voltunk. Összességében jó látni, hogy a csapat új ötletekkel áll elő, de mindig azt szeretnénk, ha azoknak nagyobb hatásuk lenne.”

Hirdetés
 

Vettel az időjárást is szóba hozta, ami szombaton akár egészen viharosra is fordulhat. Egyesek szerint az időmérő edzés elhalasztása sem kizárt.

„Meglátjuk, mennyire ázunk el. Persze kár lenne, ha emiatt nem hajthatnánk pályára, ebben az esetben a lelátókon ülőknek kellemetlen élményben lenne része. Én szorítok! Ránk házifeladat vár, az utóbbi két esős időmérőhöz képest fejlődnünk kell. Van még dolgunk, de jól kezdődik a hétvége.”

Vettel szerint túl nagy mozgásterük nincs, már ami az esős beállításokat illeti.

„A klasszikus esős beállítások már réges régen a múlt ködébe vesztek. Talán akkor néztem végig az elmúlásukat, amikor a mezőnyhöz csatlakoztam. Az autónk viszont nyilván gyorsulhatna” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel a top 10-ben, de nem a trükkös hátsó szárny miatt
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt
Leclerc elmondta, hogyan készül a Ferrari a 2023-as szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!