Portugál Nagydíj
Fotó: Pirelli
SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA - APRIL 14: Sebastian Vettel, Ferrari celebrates on the podium during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Vettel a történtekről: Nem biztos, hogy akarok válaszolni

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel a történtekről: Nem biztos, hogy akarok válaszolni

Nem szívesen válaszolt a Ferrari vasárnapi versenyen hozott döntésével kapcsolatos kérdésekre a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. A német azt sérelmezte a sajtótájékoztatón, hogy mindig kiforgatják a szavait.

Vettel a 3. helyről rajtolhatott Sanghajban, ám már rögtön a startnál csapattársa, Charles Leclerc mögé csúszott vissza. A verseny 10. körében aztán Leclercet utasították arra, engedje el maga mellett a négyszeres világbajnokot.

A Ferrarinál abban bíztak, Vettel tartani tudja majd a lépést a Mercedesekkel, ám nem így lett, a döntés miatt pedig Leclerc igazán rossz helyzetbe került, és végül csak 5. lett.

A Kínai Nagydíjat követő sajtótájékoztatón Vettelt megkérdezték arról, ő kérte-e a Ferrarit, hogy cseréljék meg a sorrendet, ha pedig nem, akkor fairnek érzi-e a maranellóiak döntését.

„Nos, fogalmazzunk úgy, tudtam, hogy eljön a pillanat, amikor szembe kell néznem ezekkel a kérdésekkel” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem vagyok biztos benne, hogy akarok válaszolni, mert egy kicsit ellene vagyok annak, ahogy önök – önök mindannyian – dolgoznak, mert kiemelnek részleteket a válaszokból innen-onnan, és rossz megvilágításba helyezik azokat.”

„Ha fél órán belül újra megkérdeznek a paddockban, talán egyenes választ adok, és nem írják le, vagy veszik fel. Úgy tűnik, hogy néhányan önök közül – talán nem mindenki – így dolgoznak.”

„Igen, éreztem az autóban ülve, hogy gyorsabb vagyok, és megkérdezték, hogy tudok-e gyorsabb lenni. Azt válaszoltam, hogy úgy érzem, igen. Egy kicsit meglepett, amikor tiszta lett előttem a pálya. Illetve nem is lepődtem meg, de küszködtem azzal, hogy összerakjam a köröket.”

„Amint megtaláltama ritmust, el tudtam lépni, de igen, a cél nyilván az volt, hogy megfogjuk a Mercedest. De akkorra már a lemaradásunk jelentős volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!