Vettel a történtekről: Nem biztos, hogy akarok válaszolni

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Nem szívesen válaszolt a Ferrari vasárnapi versenyen hozott döntésével kapcsolatos kérdésekre a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. A német azt sérelmezte a sajtótájékoztatón, hogy mindig kiforgatják a szavait.

Vettel a 3. helyről rajtolhatott Sanghajban, ám már rögtön a startnál csapattársa, Charles Leclerc mögé csúszott vissza. A verseny 10. körében aztán Leclercet utasították arra, engedje el maga mellett a négyszeres világbajnokot.

A Ferrarinál abban bíztak, Vettel tartani tudja majd a lépést a Mercedesekkel, ám nem így lett, a döntés miatt pedig Leclerc igazán rossz helyzetbe került, és végül csak 5. lett.

A Kínai Nagydíjat követő sajtótájékoztatón Vettelt megkérdezték arról, ő kérte-e a Ferrarit, hogy cseréljék meg a sorrendet, ha pedig nem, akkor fairnek érzi-e a maranellóiak döntését.

„Nos, fogalmazzunk úgy, tudtam, hogy eljön a pillanat, amikor szembe kell néznem ezekkel a kérdésekkel” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem vagyok biztos benne, hogy akarok válaszolni, mert egy kicsit ellene vagyok annak, ahogy önök – önök mindannyian – dolgoznak, mert kiemelnek részleteket a válaszokból innen-onnan, és rossz megvilágításba helyezik azokat.”

„Ha fél órán belül újra megkérdeznek a paddockban, talán egyenes választ adok, és nem írják le, vagy veszik fel. Úgy tűnik, hogy néhányan önök közül – talán nem mindenki – így dolgoznak.”

„Igen, éreztem az autóban ülve, hogy gyorsabb vagyok, és megkérdezték, hogy tudok-e gyorsabb lenni. Azt válaszoltam, hogy úgy érzem, igen. Egy kicsit meglepett, amikor tiszta lett előttem a pálya. Illetve nem is lepődtem meg, de küszködtem azzal, hogy összerakjam a köröket.”

„Amint megtaláltama ritmust, el tudtam lépni, de igen, a cél nyilván az volt, hogy megfogjuk a Mercedest. De akkorra már a lemaradásunk jelentős volt.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek