Vettel a történtekről: Nem biztos, hogy akarok válaszolni

Fotó: Pirelli
SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA - APRIL 14: Sebastian Vettel, Ferrari celebrates on the podium during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)
Nem szívesen válaszolt a Ferrari vasárnapi versenyen hozott döntésével kapcsolatos kérdésekre a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. A német azt sérelmezte a sajtótájékoztatón, hogy mindig kiforgatják a szavait.

Vettel a 3. helyről rajtolhatott Sanghajban, ám már rögtön a startnál csapattársa, Charles Leclerc mögé csúszott vissza. A verseny 10. körében aztán Leclercet utasították arra, engedje el maga mellett a négyszeres világbajnokot.

A Ferrarinál abban bíztak, Vettel tartani tudja majd a lépést a Mercedesekkel, ám nem így lett, a döntés miatt pedig Leclerc igazán rossz helyzetbe került, és végül csak 5. lett.

A Kínai Nagydíjat követő sajtótájékoztatón Vettelt megkérdezték arról, ő kérte-e a Ferrarit, hogy cseréljék meg a sorrendet, ha pedig nem, akkor fairnek érzi-e a maranellóiak döntését.

„Nos, fogalmazzunk úgy, tudtam, hogy eljön a pillanat, amikor szembe kell néznem ezekkel a kérdésekkel” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem vagyok biztos benne, hogy akarok válaszolni, mert egy kicsit ellene vagyok annak, ahogy önök – önök mindannyian – dolgoznak, mert kiemelnek részleteket a válaszokból innen-onnan, és rossz megvilágításba helyezik azokat.”

„Ha fél órán belül újra megkérdeznek a paddockban, talán egyenes választ adok, és nem írják le, vagy veszik fel. Úgy tűnik, hogy néhányan önök közül – talán nem mindenki – így dolgoznak.”

„Igen, éreztem az autóban ülve, hogy gyorsabb vagyok, és megkérdezték, hogy tudok-e gyorsabb lenni. Azt válaszoltam, hogy úgy érzem, igen. Egy kicsit meglepett, amikor tiszta lett előttem a pálya. Illetve nem is lepődtem meg, de küszködtem azzal, hogy összerakjam a köröket.”

„Amint megtaláltama ritmust, el tudtam lépni, de igen, a cél nyilván az volt, hogy megfogjuk a Mercedest. De akkorra már a lemaradásunk jelentős volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS