Vettel: A verseny minden kilométerét élveztem - F1VILÁG.HU

Vettel: A verseny minden kilométerét élveztem

HIRDETÉS

Pályafutása 29. Forma-1-es győzelmét aratta a vasárnapi Kanadai Nagydíjon a Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel.


Pályafutása 29. Forma-1-es győzelmét aratta a vasárnapi Kanadai Nagydíjon a Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel.

A háromszoros világbajnok montreali diadalának hála tovább növelte előnyét az összetettben legfőbb kihívójával, Fernando Alonsóval szemben.

„Eddig is nagyszerű versenyeket futottunk itt, csak épp soha nem volt elég a győzelemre. Most viszont igen. Nagyon boldog vagyok, mivel óriási versenyt futottunk” – mondta a listavezető, majd hozzátette, voltak azért a versenynek olyan momentumai, amelyekre nem büszke – például, amikor hibázott és nem tudta bevenni az 1-es kanyart.

„Nem az volt a legjobb pillanatok egyike, de akkora előnnyel vezettem, hogy könnyedén az élen tudtam maradni. Nem vagyok büszke erre a hibára. Túl gyors voltam és túlságosan is mohó: elveszítettem az irányítást az autó felett és elmentem egyenesen, mert azt gondoltam, ha megpróbálom bevenni a kanyart, megpördülök – ezt pedig szerettem volna elkerülni. Hála istennek nem volt ott fal! Ettől a kis bakitól eltekintve minden tökéletesen ment.”

„A rajtom szuper volt, és fontos volt, hogy ellépjek a többiektől amilyen gyorsan csak lehet. A célom ez volt az első etapban. Az autó fantasztikus volt, a verseny minden egyes kilométerét élveztem. Nagy volt a forgalom, megpróbáltam kimaradni az előzéssel kapcsolatos problémákból, mert láttam, hogy Mark [Webber] első szárnya megsérült egy ilyen manőver miatt.”

Vettel hozzátette, a Ferrari is nagyszerűen teljesített a tegnapi futamon.

„A Ferrari is erős volt. Nem tudom, mi történt Lewisszal [Hamilton], aki a verseny nagy részében második volt, de végül Fernando [Alonso] ért be ebben a pozícióban.”

A Forma-1 mezőnye három hét múlva Angliába látogat majd, ám Vettel szerint nehéz megmondani, hogy miképp alakulnak az erőviszonyok a legendás Silverstone-ban.

„Nehéz megmondani. Eddig elég hullámvasútszerűen alakult az idény. Ezúttal jó hétvégénk volt – nemcsak a győzelem miatt, hanem a számok tekintetében is. A gumikopást tekintve átlagos verseny volt, ez nem mindig van így… szóval az elmúlt pár napban tanultunk valamit. Silverstone viszont teljesen más – a vonalvezetés, az aszfalt minősége is eltérő, ráadásul más gumikat kapunk majd ott.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!