Vettel: A versenyen jobbak lehetünk - F1VILÁG.HU

Vettel: A versenyen jobbak lehetünk

HIRDETÉS
Sebastian Vettel a 12. rajtkockát szerezte meg az F1-es Francia Nagydíj időmérő edzésén – az Aston Martin versenyzője számított rá, hogy nehéz dolguk lesz a Paul Ricard versenypályán.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

Az Aston Martin számára nem sikerült a továbbjutás a top 10-be a Francia Nagydíj időmérőjén – Lance Stroll már a Q1-ben kiesett, miután a piros zászló miatt nem tudott gyorskört teljesíteni, Vettel pedig végül a 12. rajthelyet szerezte meg. 

„A második gyorskörömön hirtelen alulkormányzottá vált az autó” – mondta Vettel a kvalifikációt követően, majd hozzátette, a Pirelli közepes keverékű abroncsai nem voltak annyira kedvezőek számára. „Már tegnap sem és ma sem.” 

És hogy akkor miért nem a lágy gumit rakták fel az autóra a továbbjutás érdekében? A válasz a német szerint egyértelmű: 

„Úgy gondolom, inkább a 11. vagy 12. helyről indulunk, de nem a lágyakkal. Ez a hétvége egyébként is elég nehéz lesz, hogy a gumik kitartsanak, a lágy nem lesz annyira népszerű.”

„Itt egy kicsit nehezebb a dolgunk, de erre számítottunk is” – folytatta. 

Hogy mi lesz a versenyen, azt Vettel szerint nehéz megmondani, azonban bízik benne, hogy jó néhány pozíciót javíthatnak majd. 

Az autó talán inkább egy kicsit a versenyre van beállítva, szóval remélem, hogy ez csak segíthet nekünk” – mondta a német, majd hozzátette, fontos kérdés lesz a gumikezelés is a versenyen. „És aztán még néhány helyet előrébb ugorhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!