Vettel: A versenyen osztják a pontokat

A vasárnapi Szingapúri Nagydíjon idén tizenegyedszer indulhat az első rajthelyről a Red Bull világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.


A vasárnapi Szingapúri Nagydíjon idén tizenegyedszer indulhat az első rajthelyről a Red Bull világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

A német tehetség ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé riválisait a szombati időmérőn, így végül közel 4 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót.

„Az utolsó etapban talán egy kicsit túlerőltettem a 10-es lassítóban. Úgy döntöttem, hogy feladom és lazábbra veszem, nehogy összetörjem az autót” – fogalmazott Vettel.

„Elégedett voltam az első körömmel, és a végén lehetséges volt, hogy még gyorsabb legyek. De összességében tökéletes időmérő volt. Tanultunk azokból a hibákból, melyeket a tavalyi időmérőn vétettünk.”

„Nagyszerű, hogy mindkét autót az első sorba kvalifikáltuk, majd meglátjuk, mit hoz a holnap.”

Vettel hozzátette, habár egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy bebiztosítsa második világbajnoki címét, egyelőre semmit sem vesz biztosra: megpróbál annyi pontot gyűjteni vasárnap, amennyit csak tud.

„Nem vagyunk rosszak idén, de rosszul tennénk, ha most elkezdenénk a világbajnoki címre gondolni. Hosszú verseny áll előttünk: a futamon osztják a pontokat, nem az időmérőn.”

„Ez jól mutatja, hogy minden egyes futam egy újabb lépés számunkra. Folytatnunk kell azt, amit csinálunk, és ezt nem könnyű minden hétvégén megtenni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!