Vettel: A versenytempó Monacóban irreleváns

Fotó: Scuderia Ferrari
Scuderia Ferrari, Sebastian Vettel, Monaco Grand Prix 2018

Daniel Ricciardótól fél másodperccel lemaradva végzett a 3. helyen a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján Sebastian Vettel.

A Ferrari versenyzői tavaly remekeltek Monte-Carlóban, hiszen az első sorból rajtolva kettős győzelmet arattak Vettel vezetésével.

A német versenyző ma mégis sokat küszködött, és egyelőre nem tudott olyan jó teljesítményt kihozni autójából, mint szeretett volna.

Vettel a második szabadedzés után újságíróknak nyilatkozva azt mondta, dolgozniuk kell még az autó egyensúlyán, és sok múlik azon, hogy mennyire tudnak javítani az egykörös tempón – a versenytempónak ugyanis Monte-Carlo utcáin nincs olyan nagy jelentősége.

„Nem akarok még arról beszélni, hogy mi lesz szombaton. De egy biztos: a szombati nap diktálja azt, hogy mi történik a vasárnapi versenyen” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A Red Bull nagyon erősnek tűnt, de ezt már láthattuk néhány edzésnapon. Hogy meg tudják-e ismételni ezt szombaton is, az majd kiderül.”

„A hosszú etapos tempó többé-kevésbé irreleváns, mert itt minden a pályán elfoglalt pozíción múlik. Rengeteg minden történhet úgy az időmérőn, mint a versenyen is. Az önbizalom-faktor nagyon fontos itt. Az egyensúlyt tekintve pedig még tudunk javítani, főleg a második és a harmadik szektorban volt nehéz dolgom, az autó túl sokat csúszkált. Szóval dolgoznunk kell ezen.”

Vettel hozzátette, bár ma le voltak maradva, a szombati időmérőn komoly küzdelem lehet majd a pole-ért.

„Arra számítunk, hogy az időmérő nagyon szoros lesz, ezért senkit sem szabad leírni.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!