Vettel: A versenytempónk jobb lehet

GP AUSTRIA F1/2020 - SABATO 04/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem érzi reménytelennek az Osztrák Nagydíjat a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel, habár elismerte, a csapat SF1000-es versenyautója egész egyszerűen nem elég gyors.

A német versenyző kiábrándítóan szerepelt a spielbergi időmérő edzésen, ahol nem tudta beverekedni magát a Q3-ba, így csak a 11. helyről rajtolhat vasárnap.

Persze ennek is vannak előnyei: például az, hogy Vettelnek szabadon választhat gumit a Ferrari, ami stratégiai előnyt jelenthet számára.

Vettel azt mondja, bízik abban, hogy jobb versenye lehet, a versenytempó tekintetében ugyanis általában erősebb a Ferrari.

„Nem éreztem magam olyan magabiztosnak az autóban az időmérő vége felé, de a verseny vasárnap van, és azt várjuk legjobban egy hétvége során” – mondta a német versenyző.

„Meglátjuk, mit tanulhatunk a szombati napról, hogy fejlődjünk másnapra. Az autónk nem volt elég gyors, és az egyensúly sem volt ideális. Azt gondolom, a túl nagy légellenállás miatt veszítünk egy kicsit az egyenesekben, de néhány kanyarban nagyon versenyképesek vagyunk.”

„Természetesen szerettünk volna gyorsabbak lenni, de a 11. pozíció jó helyzetbe hoz minket, hiszen szabadon választhatunk gumikat, így eltérő stratégiával próbálkozhatunk. Ez fontos lesz, mivel melegebb időt jósolnak.”

„Persze nem ideális a helyzet, és nem is vagyok teljesen elégedett, hiszen egyértelmű, hogy nem volt annyi a tarsolyunkban, mint a többieknek, de a versenytempónk jobb kell, hogy legyen.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS