Vettel: A versenytempónk jobb lehet - F1VILÁG.HU

Vettel: A versenytempónk jobb lehet

HIRDETÉS
Nem érzi reménytelennek az Osztrák Nagydíjat a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel, habár elismerte, a csapat SF1000-es versenyautója egész egyszerűen nem elég gyors.
GP AUSTRIA F1/2020 -  SABATO 04/07/2020      
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari

A német versenyző kiábrándítóan szerepelt a spielbergi időmérő edzésen, ahol nem tudta beverekedni magát a Q3-ba, így csak a 11. helyről rajtolhat vasárnap.

Persze ennek is vannak előnyei: például az, hogy Vettelnek szabadon választhat gumit a Ferrari, ami stratégiai előnyt jelenthet számára.

Vettel azt mondja, bízik abban, hogy jobb versenye lehet, a versenytempó tekintetében ugyanis általában erősebb a Ferrari.

„Nem éreztem magam olyan magabiztosnak az autóban az időmérő vége felé, de a verseny vasárnap van, és azt várjuk legjobban egy hétvége során” – mondta a német versenyző.

„Meglátjuk, mit tanulhatunk a szombati napról, hogy fejlődjünk másnapra. Az autónk nem volt elég gyors, és az egyensúly sem volt ideális. Azt gondolom, a túl nagy légellenállás miatt veszítünk egy kicsit az egyenesekben, de néhány kanyarban nagyon versenyképesek vagyunk.”

„Természetesen szerettünk volna gyorsabbak lenni, de a 11. pozíció jó helyzetbe hoz minket, hiszen szabadon választhatunk gumikat, így eltérő stratégiával próbálkozhatunk. Ez fontos lesz, mivel melegebb időt jósolnak.”

„Persze nem ideális a helyzet, és nem is vagyok teljesen elégedett, hiszen egyértelmű, hogy nem volt annyi a tarsolyunkban, mint a többieknek, de a versenytempónk jobb kell, hogy legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!