Vettel: Akár a leggyorsabb körért járó pontok is eldönthetik a bajnokságot - F1VILÁG.HU

Vettel: Akár a leggyorsabb körért járó pontok is eldönthetik a bajnokságot

Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője ugyan nem vesz részt az élmezőnyben folyó csatározásban, azonban biztos benne, hogy apró történések fogják eldönteni az idei világbajnokságot.

Az Emilia-Romagna Nagydíjon Hamilton nagyot hibázott, ami miatt első vezetőszárnya sérült, illetve rengeteg időt és több pozíciót is veszített. Nem sokkal később azonban George Russell és Valtteri Bottas balesete miatt piros zászlóval meg kellett szakítani a versenyt, ami esélyt adott Hamiltonnak a felzárkózásra. A brit pilóta végül a 2. helyen végzett Max Verstappen mögött.

Vettel szerint az ilyen és ehhez hasonló versenyek fogják eldönteni idén a bajnokságot – az csata ugyanis annyira szoros a Mercedes és a Red Bull között, hogy akár a versenyen teljesített leggyorsabb körért járó pontok is kulcsfontosságúak lehetnek. 

„Lewis Imolában pontszerző helyen sem végzett volna, szerencséje volt a piros zászlóval” – mondta Vettel. „Ugyanakkor gyors volt, és sikerült a második helyen végeznie. Egy olyan napon, amikor nem szerezhetett volna pontot, sokat szerzett. Pontosan ezek a napok adják a különbséget.”

„A versenyeket, amelyeket meg kell nyerned, úgyis megnyered. De év végén, amikor összeszámolod a pontokat, azok a futamok jelentik a különbséget, amelyeken nem nyernél, mégis közel vagy hozzá.”

„Aki a versenyen hátul van, annak megvan az esélye, hogy egy új szett gumit felrakjon és teljesítse a leggyorsabb kört. Nem ez lenne a célja a gyorskörért járó pontnak, de talán éppen ez dönti majd el a bajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!