Vettel alig találta a szavakat az időmérő után - F1VILÁG.HU

Vettel alig találta a szavakat az időmérő után

HIRDETÉS
A Ferrari német versenyzője szerezte meg a pole pozíciót a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén. Vettel egy komoly nyeretlenségi szériát szakított meg ezzel az elsőséggel.
Fotó: Scuderia Ferrari

A négyszeres világbajnok legutóbb a tavalyi hazai nagydíján, Hockeinheimben tudott első rajthelyet szerezni, ami 17 futama és majd, hogy nem egy éve volt. A Heppenheim-i  születésű versenyző értelemszerűen nagyon boldog volt, hogy ezt az időmérős sikertelenségét sikerült megtörnie. A 2009-es világbajnok, Jenson Button készített vele elsőként interjút, Vettel pedig csak kereste a szavakat:

Nagyon kemény volt, átjárja az egész testemet a tomboló adrenalin. Élveztem az időmérőt, megtaláltuk a megfelelő tapadást és sikerült elkapni a ritmust. Nagyon örülök, hiszen tizenhét verseny után sikerült újra pole-t szereznem, ez a csapat számára is fontos. A tegnapi naphoz képest sokkal jobban éreztem magamat az autóban és próbáljuk a mai formánkat átmenteni holnapra.”- nyilatkozta Vettel, aki a közepes keverékű gumikra szavaz a futamra.

Ha Vettel holnap nyerni tudna, akkor két újabb nyeretlenségi széria szakadna meg. Egyrészt a tavaly augusztusi Belga Nagydíj óta tudna először a dobogó legfelső fokára állni vasárnap, illetve a Ferrari is huzamosabb idő után tudna futamot nyerni. A maranellóiak utolsó győzelmét ugyanis Kimi Raikönen jegyzi, még a tavaly amerikai versenyről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Seb’s first pole for 17 races – and the look what it means ?????? . #F1 #Formula1 #CanadianGP #Canada #Montreal #Ferrari #Vettel @scuderiaferrari @f1gpcanada

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!