Vettel állítja, tanult a bahreini hibájából - F1VILÁG.HU

Vettel állítja, tanult a bahreini hibájából

HIRDETÉS
Tanult a Bahreini Nagydíjon elkövetett hibájából a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. A német abban bízik, hétvégén, Imolában jobb eredményt érhet majd el.
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vettel idén már az Aston Martin színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben, a szezon első versenyhétvége azonban kiábrándítóan alakult számára. A német igazán gyengén szerepelt az időmérőn, ráadásul rajtbüntetést is kapott, így csak a mezőny végéről rajtolhatott.

A futamon végül nem tudott pontot szerezni, ráadásul egy amatőr hibát is elkövetett, amikor az 1-es kanyar féktávján hátulról nekiütközött Esteban Ocon versenyautójának.

„Azt gondolom, a lényeg, hogy megértsem, mi is történt – és szerintem ez sikerült” – mondta Vettel csütörtökön, az Emilia-Romagna Nagydíj sajtótájékoztatóján.

„Az ember próbál tanulni belőle. Biztos vagyok benne, hogy nem fordul elő ismét. Mindig van mit tanulni a hibákból, és azokból a hibákból is, amiket a többiek elkövetnek.”

„A cél az, hogy tiszta versenyeink legyenek, és ne jöjjön közbe semmi. Én is ezt a célt tűzöm ki magam elé, és az efféle dolgok nem segítenek abban, hogy eljussunk arra a szintre, ahol lenni szeretnénk.”

Vettel hozzátette, a bahreini küszködésre pozitív reakciót adott csapata, az Aston Martin.

„Nem volt egy nagyszerű hétvége. Úgy az események, mint az eredmények szempontjából sem. De azt gondolom, megnéztünk mindent, ami történt, és pozitívak a reakciók.”

„A hangulat nagyszerű csapaton belül. És én is hajlandó vagyok mindent megtenni azért, hogy jobb versenyünk legyen ezen a hétvégén. Szerintem jól felkészültek vagyunk, és majd kiderül, mire jutunk. Szerintem tanultunk is egy kicsit az autóról, jobban értjük már.”

„Nyilván nem ott tartunk, ahol vártuk, vagy ahol lenni szeretnénk, de ez van. Lépésről lépésre kell haladnunk, és ezt is csináljuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!