Vettel állt az élre az időmérő előtt a Hungaroringen – F1VILÁG.HU

Vettel állt az élre az időmérő előtt a Hungaroringen

HIRDETÉS

Sebastian Vettel visszatért az élre az időmérő előtti utolsó szabadedzésen. A Red Bull német pilótáját Fernando Alonso és Jenson Button követte, közöttük mindössze fél másodperc volt a különbség.



Úgy tűnik, a Red Bull éjszakai munkája meghozta a gyümölcsét, hiszen a McLaren pénteki egyeduralma után Sebastian Vettel állt az élre, így magabiztosan várhatja a délutáni időmérő edzést a Hungaroringen.

A világbajnoki címvédő az egész edzésen dominált, a lágy gumikon azonnal az élre állt, és csak akkor vesztette el vezető pozícióját, mikor Fernando Alonso elsőként tetette fel autójára a szuperlágy gumikat, tíz perccel az egyórás tréning vége előtt.

Vettel aztán visszavette első helyét és három tizeddel megelőzve ellenfelét, az élen fejezte be a tréninget.

Bár Jenson Button a harmadik helyre hozta be a McLarent, csapattársa, Lewis Hamilton nem tudta megmutatni, hogy mire is képes, ugyanis utolsó gyorskörén elfékezte magát az első kanyarban, majd a csapatrádión azt mondta, hogy nem működtek a fékek. A pénteki éllovas így csak a hetedik lett.

Mark Webber a negyedik helyre hozta be versenygépét Felipe Massa előtt, aki a szuperlágy keverékeken hibázott gyorskörén, miután korábban kis híján a gumifalnak csapódott.

Nico Rosberg a hatodik lett a Mercedesszel, Hamilton előtt, míg az első tíz sorát Michael Schumacher (Mercedes), Vitaly Petrov (Renault), és Paul di Resto (Force India) zárta.

Nick Heidfeld sok időt töltött a garázsban, hiszen gondok voltak az üzemanyagrendszerével, de aztán ki tudott hajtani a pályára a Renault-val.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!