Friss hírek

Vettel: Alonso „egy kicsit agresszív” volt

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, Fernando Alonso „egy kicsit agresszív” volt a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon, amikor az utolsó körben a 6. helyért csatáztak nagyot.

A két pilóta között mindössze 11 ezredmásodperc döntött a befutónál Vettel javára, így a német 8 ponttal gazdagodott Szuzukában, míg Alonsónak végül be kellett érnie a 7. hellyel. Pedig a spanyol nagyon eltökélten támadott az utolsó körben: a sikánban mindent egy lapra feltéve vetődött be a német mellé, az Aston Martin pilótája azonban határozottan védekezett, és megtartotta pozícióját a célig.

A két versenyző ráadásul nem először csapott össze a futamon, a rajtnál szintén csatáztak, ott viszont össze is ütköztek, aminek következtében Vettel megpördült. A négyszeres világbajnok azt mondta, Alonso az utolsó körben nagyon határozottan próbált pozíciót fogni.

Hirdetés
 

„Nos, nagyon-nagyon szoros volt. Úgy fogalmaznék, hogy egy kicsit agresszív volt” – mondta Vettel. „De igen, volt némi zavar, mivel nem volt rádióm, és a bokszutcai táblát néztem, és szerintem a versenyirányítás meggondolta magát, hogy milyen hosszú is lesz a verseny, én pedig nem tudtam róla.”

Az első körben történt incidenssel kapcsolatban Vettel azt mondta: „Összeértünk. Én balra húzódtam, mert gyengén rajtolt, nekem pedig jól sikerült elrugaszkodnom. Aztán nagyon kipörögtek a kerekeim, volt némi vízátfolyás is, és elveszítettem az autót, majd összeértünk, és teljesen elvesztettem a kontrollt. De aztán szépen felzárkóztunk a végén.”

Vettel végül profitált abból, hogy a futam során korán váltott intermediate-gumikra, ennek köszönhetően ugyanis számos pozíciót nyert.

„Igen, beszéltünk róla korábban. A csapat kitalált valamit. Én pedig nyilván meghoztam a döntést a körülmények alapján, de nagyon jól működött” – magyarázta a német.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!