Vettel: Apró dolgok dönthetnek Barcelonában is

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Bahrain Grand Prix 2018

Egyelőre még nem kíván a világbajnoki címről beszélni a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel.

Vettel jelenleg 4 pontos hátrányban a második helyet foglalja el a világbajnoki tabellán Lewis Hamilton mögött – a négyszeres világbajnok két futamot nyert eddig idén, Ferrarija pedig minden hétvégén versenyképes volt.

A Ferrari versenyzője Barcelonában elárulta, eddig elégedett az évad alakulásával, de a vb-címről még korai lenne beszélni.

„Az első verseny előtt soha nem lehet tudni, mennyire is vagyunk erősek. Ezért is szeretnénk mindig megvárni az évad első futamát, mielőtt véleményt mondunk” – mondta a német.

„Eddig elégedettek lehetünk, meglehetősen versenyképesek vagyunk, és a versenyek többségén esélyünk volt arra, hogy győzzünk.”

„Még nincs értelme a vb-címről beszélni, mert rengeteg futam van hátra. Először is a lehető legtöbbet kell kihoznunk minden egyes versenyből, és ez így lesz még egy darabig. Remélem, hogy harcban lehetek a bajnoki címért az évad végén, de ez októberig még nem kérdés.”

A csapatok többségéhez hasonlóan a Ferrari is új fejlesztésekkel érkezett a Spanyol Nagydíj helyszínére, Vettel pedig ezúttal is szoros csatát jósol.

„Nagyon szoros az élmezőny, a legapróbb dolgok dönthetnek. Mindenkinek vannak itt fejlesztései, ahogy nekünk is. Meglátjuk, milyenek lesznek.”

Az Azeri Nagydíjat követően Lewis Hamilton azt mondta, véleménye szerint Vettel büntetést érdemelt volna Bakuban, mert a biztonsági autó mögött többször szándékosan fékezett, majd gyorsított. A brit azt mondta, szeretne is beszélni erről Charlie Whiting versenyigazgatóval.

Amikor Vettelt Barcelonában erről kérdezték, a német röviden így válaszolt: „Nem mondott nekem semmit erről.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!