Friss hírek

Vettel attól félt, elbukja a rajtelsőséget

A pole pozícióból kezdheti meg 200. Forma-1-es versenyét a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A Ferrari versenyzője magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a rajtelsőséget a Bahreini Nagydíjon csapattársa, Kimi Räikkönen előtt: a német versenyző 51. alkalommal rajtolhat az élről az F1-ben.

Vettel a kvalifikáció után elárulta, mivel időmérő utolsó szakaszában első nekifutásra hibázott, attól félt, nem tudja megkaparintani az első helyet.

„Ez nagyon intenzív volt!” – mondta Vettel, aki 200. F1-es versenyére készül.

„Elégedett voltam az első etapommal az időmérőn, de sajnos az utolsó kanyarban mindent eldobtam… Attól féltem, hogy elszalasztottam a lehetőséget a pole megszerzésére. Szerencsére második nekifutásra sikerült egy jó kört összeraknom – beleértve az utolsó kanyart is!”

„Nagyon elégedett vagyok. Az autó teljesen rendben volt, sikerült előrelépnünk péntek óta. Ez nem magától értetődő, hiszen a 3. szabadedzésen a körülmények mindig kicsit furcsák: még napfényben körözünk, később pedig már este. Ilyen körülmények között nem könnyű ráérezni az autóra.”

Vettel hozzátette, különösen örül annak, hogy sokkal jobban kiismerte a Ferrari új autóját, mint két hete, Ausztráliában.

„Ausztráliában nehéz volt a helyzet, itt viszont élvezetesebb vezetni az autót. Már Melbourne-ben is tudtuk, hogy jó autónk van, de itt már kezdettől fogva jobb érzéseim voltak, még ha az egyensúly nem is volt ideális pénteken.”

„Egy versenyhétvégén nem sok időnk van arra, hogy dolgozzunk az autón. Ausztráliában nem sikerült annyira kiismerni – és ebben az időjárás is szerepet játszott. Főleg az első tengelyt érzem jobbnak itt. De még mindig ismerkedünk az autóval.”

„Ráadásul ez a pálya teljesen más, mint a melbourne-i, és a hőmérsékletek is magasabbak. De a legnagyobb különbség számomra az, hogy már jobban értjük az autót, mint két hete. Most látnunk kell, hogyan tudjuk életben tartani a gumikat a versenyen. Ez lesz a siker kulcsa.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!