Vettel átvette a világbajnoki trófeát - F1VILÁG.HU

Vettel átvette a világbajnoki trófeát

HIRDETÉS

Múlt pénteken, Isztambulban díjazták a 2012. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat legjobbjait, Sebastian Vettelt, Fernando Alonsót, valamint Kimi Räikkönent.


Múlt pénteken, Isztambulban díjazták a 2012. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat legjobbjait, Sebastian Vettelt, Fernando Alonsót, valamint Kimi Räikkönent.

A Red Bull német versenyzője, Sebastian Vettel sorozatban harmadszor nyerte meg a világbajnoki címet, míg csapata, a Red Bull idén szintén triplázni tudott.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken Isztambulban tartotta hagyományos idényzáró gálaestjén, ahol természetesen megjelentek a Forma-1 idei legjobbjai is.

„Fantasztikus érzés egy újabb évre hazavinni a trófeát” – mondta Vettel a rendezvényen.

„Mindannyian nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sorozatban harmadszor tudtuk megnyerni a világbajnoki címet. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek az idei szezonban, de a csapat keményen nyomta azért, hogy végül én legyek az első. Mindenki hihetetlen munkát végzett, és a Renault-tól is nagyszerű támogatást kaptunk.”

Vetteltől végül mindössze 3 ponttal maradt le idén a ferraris Fernando Alonso, aki fogadkozik, jövőre még keményebben küzdenek majd a végső diadalért.

„Nagyszerű idényen vagyunk túl, pályafutásom talán legjobb szezonja volt” – magyarázta a spanyol.

„Az autónk talán nem volt túl versenyképes az év során, de a fantasztikus csapatmunkának hála egészen az utolsó versenyig harcban lehettünk az elsőségért. Büszke vagyok az idei szezonra, és büszke vagyok a csapatra. Jövőre még keményebben próbálkozunk majd.”

Ugyan korábban úgy nyilatkozott, szívesen kihagyná az FIA gálaestjét, természetesen megjelent a pénteki eseményen a harmadikként végző Kimi Räikkönen is.

Hirdetés

„Jó év volt az idei, de persze jobb lett volna, ha sikerül jobban szerepelnünk” – mondta a „Jégember”.

„Az emberek nem számítottak arra, hogy akár csak ennyire is jók leszünk, de mint mondtam, végül nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Összességében jó év volt, és remélhetőleg építeni tudunk erre 2013-ban, hogy aztán még jobbak lehessünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!