Vettel autójában ezúttal a Mercedes turbója hibásodott meg - F1VILÁG.HU

Vettel autójában ezúttal a Mercedes turbója hibásodott meg

Turbóprobléma miatt a tervezettnél korábban véget ért Sebastian Vettel utolsó előszezoni tesztnapja Bahreinben. A német nem túl elégedett, de izgatottan várja már a két hét múlva esedékes szezonnyitót.

A német versenyzőnek már szombaton is problémája támadt, akkor az Aston Martin váltója hibásodott meg, amit a Mercedes szállít a brit istállónak. Vettel emiatt szombaton csak 10 kört tett meg, vasárnap pedig ugyancsak nem sikerült teljesíteni a tervezett programot.

Bár a csapat még vizsgálja, pontosan mi volt a gond, az elsődleges információk szerint a Mercedes erőforrásával volt probléma – ezúttal a turbó hibásodott meg.

 

A négyszeres világbajnok versenyző így csupán 116 kört tudott megtenni az előszezonban, ennek természetesen nem örül túlzottan.

„Nem teljesen ilyen teszthétben reménykedtünk, több kört terveztünk megtenni, de ez van” – mondta Vettel versenyző a tesztnap végén.

„Ettől függetlenül azért tudtunk időt tudtunk körözni, a srácok keményen dolgoztak, szóval köszönet a szerelőknek, elég sűrűre sikeredett az elmúlt néhány nap.”

„Már az nagyon hasznos volt, hogy autóba ülhettem, a tanulási görbe rendkívül meredek lesz – még az első pár versenyen is. Várom már, hogy újra autóba üljek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!