Vettel: Az autó még mindig nem azt csinálja, amit én akarok - F1VILÁG.HU

Vettel: Az autó még mindig nem azt csinálja, amit én akarok

HIRDETÉS
Nem szerepelt valami jól a Forma-1-es Portugál Nagydíj pénteki nyitónapján az Aston Martin csapatának négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

A német versenyző 1,2 másodperces hátránnyal csak a 15. legjobb idővel zárta a napot, ráadásul csapattársától, Lance Strolltól is jócskán lemaradt: a kanadai a 9. legjobb időt autózta a második tréningen.

Vettel azt mondja, az időmérős tempót tekintve nem elégedett az autóval, szóval bőven lesz feladatuk szombaton, hogy ezen változtassanak.

„Nem éreztem jól magam a rövid etapokon, és még mindig nehéz mindent jól összerakni” – mondta a német versenyző. „Kipróbáltunk néhány dolog, de nem sikerült még elérnünk a legjobb eredményt. De köszönhetően annak, hogy olyan sok mindent megnéztünk ma, holnapra előállunk valamivel, ebben biztos vagyok.”

„Az autó még mindig nem azt csinálja, amit én akarok. Szerintem tudunk még dolgozni a beállításokon, és a vezetési stílusomon is finomíthatok.”

„Ami a hosszú etapokat illeti, az egy kicsit jobban sikerült, több kört tettem meg. De a rövidebb etapokon nehéz volt megfelelő tartományba hozni a gumikat.”

Arra a kérdésre, hogy frusztrálja-e, hogy a második gyakorláson 6 tizeddel lassabb volt csapattársánál, Lance Strollnál, Vettel így felelt: „Nem, nem igazán.”

„Ő egy kicsit más specifikációval köröz ezen a hétvégén, és ezt kezdettől fogva tudjuk. Remélem, hogy sikerül egy kis előrelépést tennie vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!