Vettel: Az autó nem olyan gyors, mint vártuk - F1VILÁG.HU

Vettel: Az autó nem olyan gyors, mint vártuk

HIRDETÉS
A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elismerte, az Aston Martin idei versenyautója egész egyszerűen nem olyan gyors, mint várták, ám próbálnak mihamarabb előrelépéseket tenni.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

A tavaly még Racing Point néven szereplő istálló nagy reményekkel várta a 2021-es idényt, hiszen az elmúlt évben remek formát tudtak nyújtani versenyzői.

Az Aston Martin azonban a szezon első versenyein a vártnál gyengébben szerepelt, és közel sem tudott kerülni a dobogós helyekhez.

Vettel azt mondja, természetesen csalódottak, hiszen arra számítottak, hogy jobbak lesznek, ugyanakkor motiváltak, és törekednek a fejlődésre.

„Nem titok, hogy arra számítottunk, hogy erősebbek leszünk idén” – mondta a négyszeres világbajnok csütörtökön. „Nyilván bizonyos okok miatt nem vagyunk azok.”

„Ez van, mégis azt gondolom, fejlődhetünk még csapatként. Sok apró dolog van, amiben javulhatunk. És azt gondolom, az egész csapat nagyon izgatott. A hangulat nagyszerű.”

„Szóval nagyon örülök, hogy itt lehetek, habár a teljesítmény nyilván nem olyan, mint amilyennek szeretnénk. De szerintem elfogadtuk már ezt, és próbáljuk a lehető legjobbat kihozni a helyzetből.”

Vettel kifejtette, véleménye szerint az idei évre bevezetett aerodinamikai szabályok ténylegesen többet ártottak az Aston Martinnak, mint néhány rivális csapatnak.

„Ha teljesen őszinte akarok lenni, az autónk nem elég gyors. Azt gondoltuk, és azt szerettük volna, hogy gyorsabb legyen. A szabályváltozások szerintem nyilvánvalóan többet ártottak nekünk, mint vélhetően a többieknek, de ez van. Próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!