Friss hírek

Vettel: Az egyenesekben lehet esélyünk a Mercedes ellen

Fotó: Scuderia Ferrari
„Túl nagy” volt a Ferrari lemaradása a Mercedeshez képest a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzésén, Sebastian Vettel azonban abban bízik, jó végsebességüknek hála harcba szállhatnak majd a győzelemért a vasárnapi versenyen.

Sebastian Vettel a 3., Charles Leclerc pedig a 4. helyről rajtol majd a sanghaji futamon, miután a Mercedes Valtteri Bottas vezetésével kibérelte az első rajtsort az időmérő edzésen.

Vettel 3 tizeddel maradt el a pole-t megszerző Bottastól, így kijelenthető, a Ferrarinak esélye sem volt a szombati kvalifikáción.

Amikor az időmérő látott lemaradásról kérdezték, Vettel azt mondta: „Túl nagy. Jobb lenne, ha fordítva lenne nyilván, de szerintem azért egészen jó időmérőnk volt.”

„Fontos, hogyha nem tudjuk megverni őket, akkor legalább közvetlenül mögöttük legyünk, így remélhetőleg lesz néhány opciónk vasárnap.”

„Ami minket illet, szerintem sikerült javítanunk az autón péntekhez képest, szóval ennek örülök, de nem vagyok teljesen elégedett. Szerintem maradt még benne. Egy kicsit trükkös volt ma összerakni a köröket.”

Vettel azt mondja, úgy tűnt, a Mercedes „kezdettől fogva jobb pozícióban volt az időmérőn”, ám bízik abban, hogy a Ferrari remek végsebessége lehetőséget kínál majd számukra vasárnap, habár az Ezüstnyilak „pokolian gyorsak a kanyarokban”.

„Ha közel tudunk kerülni, előnyben lehetünk az egyenesekben, szóval talán tudunk tenni valamit, de a verseny hosszú. Jó napunk lehet holnap.”

Vettel ezzel együtt azt mondja, szerinte a Ferrari még mindig keresi önmagát, Barcelonában, a téli teszteken ugyanis jobb formában voltak.

„Erős alapokkal rendelkezünk. Barcelonában jól kezdtünk, az tényleg jó volt, tényleg igazán erősek voltunk. Azóta viszont szerintem küszködtünk egy kicsit ennek megismétlésével.”

„Az elmúlt két versenyen voltak kisebb gondjaink itt-ott, ilyenkor pedig az ember nem elégedett, próbálja megkerülni a problémákat, igyekszik másképp beállítani az autót. Szerintem egyre közelebb kerülünk, megértünk bizonyos dolgokat az adott pályára vonatkozóan. De ahogy mondtam, az autónk erős, szóval rajtunk múlik, hogy kihozzuk-e belőle a legtöbbet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!