Vettel az élen a monzai időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Vettel az élen a monzai időmérő előtt

HIRDETÉS

A Red Bull világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel nyerte az Olasz Nagydíj szombati szabadedzését, megelőzve csapattársát, Mark Webbert, valamint a ferraris Felipe Massát.


A Red Bull világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel nyerte az Olasz Nagydíj szombati szabadedzését, megelőzve csapattársát, Mark Webbert, valamint a ferraris Felipe Massát.

Tegnaphoz hasonlóan ma is napos időben, száraz pályán dolgozhattak a Forma-1 csapatai Monzában: a legjobb köridőt – akárcsak péntek délután – a Red Bull címvédője, Sebastian Vettel érte el, aki az utolsó percekben 1:23.170-es köridejével vette át a vezetést.

Vettel mögött Mark Webber, valamint Felipe Massa végzett, őket a McLaren duója követte Lewis Hamilton – Jenson Button sorrendben. A két brit pilóta többször is panaszkodott autójára az egyórás gyakorlás során, mi több, Button autójában még a torziós rudakat is kicserélték, hogy javítsanak az MP4-26-os egyensúlyán.

Hamilton esetében az első szárnnyal variáltak a wokingiak: a 2008-as év legjobbja több konfigurációt is kipróbált az időmérő előtt.

Habár sokáig az élen tartózkodott, a Mercedes német tehetsége, Nico Rosberg végül csak hatodikként zárt, ám két tizedmásodperccel még így is jobbnak bizonyult hétszeres világbajnok csapattársánál, Michael Schumachernél, aki továbbra sem teljesen elégedett autója beállításaival.

A délelőtt negatív meglepetése egyértelműen Fernando Alonso lett, aki közel 1 másodperces lemaradással csupán a nyolcadik helyen zárta a harmadik szabadedzést, megelőzve a Force India versenyzőpárosát.

Csak a középmezőnyben végeztek a Renault-k, ám Bruno Senna ezúttal is jobbnak bizonyult tapasztaltabb csapattársánál, Vitaly Petrovnál, igaz, a kettejük közt lévő különbség alig néhány századmásodperc.

A sereghajtók versenyében nem meglepő módon a Lotus bizonyult a legjobbnak, Trulli és Kovalainen közel 1 másodperccel utasította maga mögé a Virgin duóját, míg a HRT-nél Daniel Ricciardo technikai problémákkal küszködött.

A hétvége programja 14 órakor az időmérő edzéssel folytatódik majd.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!