Vettel az élen az időmérő előtt Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Vettel az élen az időmérő előtt Abu Dhabiban

HIRDETÉS

Sebastian Vettel továbbra sem talált legyőzőre, és megnyerte az Abu Dhabi Nagydíj szombati edzését, így magabiztosan várhatja a folytatást. A Red Bull bajnoka mögött csapattársa Webber, és Hamilton végzett.



Sebastian Vettel végzett az élen az Abu Dhabi Nagydíj utolsó szabadedzésén, ahol a Red Bull újabb kettős sikert könyvelhetett el.

Vettel és Kimi Räikkönen diktálta a tempót az egyórás tréninge elején, még a kemény keverékű gumikon, majd Mark Webber feljött a második helyre csapattársa mögé, miközben a Mercedes duója, Lewis Hamilton és Nico Rosberg is igen jó köröket futott.

Ahogy egyre gyorsult a pálya, a Mercedes párosa Vettelt is megelőzte, ám a német reagálni tudott erre, míg Webber szintén kiválóan körözött és volt, mikor ő állt az élen.

A Marussia versenyzője, Jules Bianchi az első kanyarban kicsúszott, és a gumifalba csapódott, így már korán búcsúzott.

Ezt követően mindenki átváltott a Pirelli lágyabb keverékű abroncsaira, és kevés üzemanyaggal megkezdődtek a kvalifikációs körök.

Jenson Button volt az első, aki 1:42 alá ment a McLarennel, ám végül csak a hatodik helyen landolt, miután az élmenők is váltottak.

Vettel az utolsó percekben megfutott 1:41.349-es idejével megnyerte az edzést. Hamilton az utolsó kanyarban kis híján kicsúszott, miközben próbált javítani köridején, miközben Webber a végső pillanatokban feljött a második helyre.

Rosberg mögött Romain Grosjean futott be ötödikként a Lotusszal, akit a Sauber duója, Nico Hülkenberg és Esteban Gutierrez követett. Räikkönen csak a kilencedik lett a rövidebb tengelytávú versenygépével.

Hirdetés

A Ferrari továbbra is szenved, mind a kemény, mind a lágy gumikon. Fernando Alonso a 11., míg Felipe Massa csak a 14. lett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!