Vettel az élen az időmérő előtt Hockenheimben - F1VILÁG.HU

Vettel az élen az időmérő előtt Hockenheimben

HIRDETÉS

Sebastian Vettel diktálta a tempót a Német Nagydíj szombat reggeli szabadedzésén, ahol hűvös idő, és nyirkos pálya fogadta a mezőnyt. A Red Bull pilótáját Fernando Alonso és Mark Webber követte az első háromban.



Sebastian Vettel végzett az élen a Német Nagydíj harmadik és egyben utolsó szabadedzésén, ahol szemerkélő eső, és vizes pálya fogadta a mezőnyt.

Az eső azonban percekkel a kezdés után elállt, így az egyórás tréning második felében szinte már száraz pályán körözhettek a versenyzők.

Húsz perccel a vége előtt a kemény, tíz perccel később pedig a szuperlágy gumik is felkerültek az autókra, ami az időeredményekben is megmutatkozott.

Már a kezdetektől fogva világos volt, hogy a Ferrari és a Red Bull Racing versenyzői vívják majd a harcot az első pozícióért, ami be is igazolódott.

Mikor felkerültek az autókra a keményebb keverékű abroncsok, a McLaren brit világbajnoka, Jenson Button bizonyult a leggyorsabbnak 1:18.576-os idejével, ám nem örülhetett sokáig, mert amint előkerültek a lágyabb keverékek, azonnal változott a sorrend.

Fernando Alonso majd’ két másodpercet javított az addigi legjobb időn, de már akkor tudni lehetett, hogy a köridők tovább fognak javulni, hiszen egyre jobb volt a pálya állapota, és a szuperlágyak nagyon jól tapadtak egy kör alatt.

Végül aztán Vettel volt az, aki 1:15.103-as idejével megnyerte az edzést, majd’ három tizedet adva Alonsónak, akit a Red Bull és a Ferrari másik pilótája, Mark Webber, illetve Felipe Massa követett az első négyben.

A Red Bull Racing és a Ferrari duója mögött Nico Rosberg végzett a Mercedesszel, akit Lewis Hamilton követett a hatodik pozícióban a McLarennel.

Hirdetés

Michael Schumacher, aki egyike volt azon versenyzőknek, akik az edzés elején kicsúsztak a hatos visszafordítóban, a hetedik helyre hozta be versenygépét, míg az első tíz sorát Rubens Barrichello (Williams), Robert Kubica (Renault), és Nico Hülkenberg (Williams) zárta.

Button csak a tizenharmadik helyig jutott, míg a pénteki első szabadedzés legjobbja, Adrian Sutil mindössze két kört teljesített, ugyanis már a tréning elején vissza kellett hajtania a garázsba, mert eltört autójának féltengelye.

Az újonc csapatoknál visszaállt a rend, a Lotus duója volt a leggyorsabb, ám meglepő módon az eddig kiválóan szereplő Virgin a HRT párosa mögött végzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!