Vettel az élen az időmérő előtt Indiában - F1VILÁG.HU

Vettel az élen az időmérő előtt Indiában

HIRDETÉS

Sebastian Vettel került ki győztesként az Indiai Nagydíj utolsó szabadedzésén kialakult ádáz küzdelemből, és egy kiváló kört futva az élen végzett. A Red Bull bajnoka mögött Button és Webber sorakozott fel.



Már-már úgy tűnt, hogy Jenson Button megszerzi az első helyet, mikor Sebastian Vettel az utolsó pillanatban megfutott gyorskörével az élre állt és megnyerte az Indiai Nagydíj harmadik szabadedzését.

A Red Bull és a McLaren versenyzői mögött csapattársaik, Mark Webber és Lewis Hamilton sorakoztak fel az első négyben, akiket a Ferrari duója, Fernando Alonso illetve Felipe Massa követett az ötödik, hatodik helyen.

Az egyórás tréning első felében a Red Bull versenyzői domináltak, majd a csapatok az utolsó fél órára taktikát váltottak és megkezdték a felkészülést az időmérőre, így némiképpen változott a sorrend.

Sokáig úgy tűnt, hogy Button 1:25.191-es idejét senki nem fogja tudni túlszárnyalni, ám jött a kétszeres világbajnok Vettel, és 0.367 másodpercet verve brit ellenfele idejére, 1:24.824-gyel megnyerte a tréninget.

A hatodik helyen végző Massa első szárnyeleme az egész edzésen érdekesen viselkedett, jól látható volt, hogy komoly a vibráció. A Ferrari az utolsó körökre lecserélte az első szárnyat egy jóval stabilabbra – az olaszok nyilván már a jövő évi fejlesztésekkel kísérleteznek.

A Force India magabiztosan várhatja az időmérőt, hiszen versenyzői kiválóan teljesítettek. Paul di Resta a hetedik, Adrian Sutil pedig a kilencedik lett, közrefogva Nico Rosberget (Mercedes) a nyolcadik pozícióban. Michael Schumacher csak a 11. lett a Toro Rosso versenyzője, Sebastien Buemi mögött, aki az első tíz sorát zárta.

A helyi hős, Narain Karthikeyan egy korai piruett után jól teljesített. A Hispania indiai pilótája sokáig a kiscsapatok versenyzői előtt állt, majd végül a 22. helyen végzett.

A poros pálya többeket megtréfált. A legnagyobb veszélyben Bruno Senna volt, aki utolsó mért körén megpördült a Renault-val és csak egy hajszál választotta el attól, hogy ne törtje össze versenygépét.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!