Vettel az élen, lemaradt a Mercedes Mexikóban - F1VILÁG.HU

Vettel az élen, lemaradt a Mercedes Mexikóban

HIRDETÉS
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikói Nagydíj második szabadedzésén. A 2. helyen Max Verstappen, a 3. pozícióban pedig Charles Leclerc zárt.
GP MESSICO  F1/2019 -  VENERDÌ  25/10/2019   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Bár a meteorológiai előrejelzések szerint lehetett esőre számítani, a második 90 perces gyakorlást végül száraz aszfalton teljesíthette a száguldó cirkusz mezőnye Mexikóvárosban.

Míg az első tréningen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a második gyakorláson Sebastian Vettel diktálta a tempót a Ferrarival. A négyszeres világbajnok 1 perc 16,607 másodperces idővel végzett az élen, megelőzve a Red Bull ifjú titánját, Max Verstappent.

A holland hátránya 1 tizedmásodperc lett Vettelhez képest, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig úgy nyilatkozott, véleménye szerint a Ferrai lesz a mexikói hétvége favoritja.

A 3. legjobb köridőt az olasz istálló másik versenyzője, Charles Leclerc futotta meg, ő azonban közel fél másodperccel lassabb volt csapattársánál, Vettelnél. A monacói ráadásul az edzés végén nagy tempónál meg is pördült egyszer.

Fotó: Mercedes

A Mercedesek ezúttal csak a 4. és 5. helyeken zártak: Valtteri Bottas 6, Lewis Hamilton bő 9 tizedmásodperccel volt lassabb, mint Vettel. Hamilton egyébként már ezen a hétvégén bebiztosíthatja hatodik világbajnoki címét.

Remekül szerepeltek a második gyakorláson a Toro Rossók: Daniil Kvyat a 6., Pierre Gasly a 7. legjobb időt futotta meg, a top 10-ben pedig Carlos Sainz (McLaren), NIco Hülkenberg (Renault) és Lando Norris (McLaren) zártak még, őket pedig a két Racing Point, Daniel Ricciardo (Renault), valamint Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) követte.

Ezúttal is a Williamsek voltak a leglassabbak a mezőnyben, bár az utolsó helyen mégsem ők, hanem Alexander Albon zárt a Red Bull-lal: a thai versenyző számára idő előtt véget ért a pénteki program, autóját ugyanis csúnyán a falnak csapta alig 5 kör után. Ő szerencsére nem sérült meg a balesetben, mely miatt egy időre piros zászlóval félbe kellett szakítani a gyakorlást.

A Forma-1-es Mexikói Nagydíj programja a 3. szabadedzéssel folytatódik majd szombaton, magyar idő szerint 17 órától, míg az időmérőt 20 órakor tartják.

Hirdetés

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!