Vettel: Az idei küszködés teljesen más, mint a 2014-es

SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, idei sikertelen szezonja nem a 2014-es, szintén kiábrándító idény megismétlődése – az akkor még a Red Bull színeiben versenyző négyszeres világbajnok szintén egy új csapattárs oldalán boldogult nehezen.

Vettel négy világbajnoki cím megszerzése után új csapattársat kapott 2014-ben: Daniel Ricciardo érkezett a csapathoz, és már első évében jobb mutatókkal zárta a szezont.

Az évad végén Vettel távozott a csapattól, elfogadta ugyanis a Ferrari ajánlatát, ahol Fernando Alonsót válthatta.

A 2014-es idényhez hasonlóan az idei év sem úgy alakul eddig, ahogy Vettel remélte, az ifjú Charles Leclerc személyében ráadásul egy feltörekvő tehetséget kapott csapattársnak.

A négyszeres világbajnok viszont azt mondja, idei küszködése nem emlékezteti őt az öt évvel ezelőtti nehézségekre.

„Nem, nem igazán. Először is, az már régen volt, másrészt pedig ez teljesen más” – mondta Vettel, aki a hétvégi Brit Nagydíjon ismét alulteljesített, a futamot pont nélkül zárta, miután nekiütközött Max Verstappen autójának.

„Amikor az ember frusztrációról beszél, akkor arról van szó, hogy az eredmények itt-ott hiányoznak. A mi versenyeink alakulhattak volna másképp is, szóval azt gondolom, fairnek kell lennünk, és nem egyetlen kör alapján megítélnünk a teljesítményt.”

„De persze megtörtént a baleset, és egészen addig elég erősek voltunk. A 6. helyről rajtoltunk, és egy ponton nem véletlenül voltunk a 3. helyen. Persze lehet azzal érvelni, hogy segített bennünket a biztonsági autó, de elég jól kezeltük az első etapot, megpróbáltunk valami mást, mint a többiek, és működött is.”

„És más versenyek is alakulhattak volna eltérően, szóval nem igazán aggódom. Persze tudom, hogy lehetnének jobb eredményeim vasárnaponként. Nagyon várom már a németországi hétvégét.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS