Vettel: Az új autó egyértelmű előrelépés - F1VILÁG.HU

Vettel: Az új autó egyértelmű előrelépés

Egyértelmű előrelépés a Ferrari 2020-as versenyautója a tavalyi modellhez képest – ezt nyilatkozta Sebastian Vettel azok után, hogy csütörtökön először próbálhatta ki az SF1000-es versenygépet.

Vettel betegség miatt kihagyta a szerdai nyitónapot, csütörtökön viszont 72 kört tett meg az új autóval.

A négyszeres világbajnok még csak ismerkedett az új modellel, ám azt határozottan állítja, előreléptek tavalyhoz képest. A Ferrari fő célja 2020-ra az volt, hogy növelje versenyautójának leszorítóerejét, hogy ne csak az egyenesekben, hanem a kanyarokban is fel tudják venni a versenyt a riválisokkal.

 

Arra a kérdésre, hogy érezte-e az extra leszorítóerőt első tesztnapján, Vettl így felelt: „Igen. Ez elég? Majd meglátjuk, de kétségkívül előrelépés a tavalyihoz képest. Megtettem néhány kört, és az ember bizonyos helyeken hamar érzi az autó karakterisztikáját.

„Más helyeken vannak hasonlóságok a 2019-es autóhoz képest, de még nagyon korán van. Rengeteg minden szerepel a listánkon a hátralévő tesztnapokra, hogy lássuk, mit csinál az autó, hogyan reagál bizonyos beállításokra.”

„Nyilván elég világos tervünk van arra vonatkozóan, hogy mit akarunk elérni az idei autóval, és minden ebbe az irányba halad, de rajtunk múlik, hogy az elejétől a végéig felfedezzük-e, és látjuk, hogy miképp reagál a versenypályán.”

Vettel egyébként pénteken tovább folytatja az új autó tesztelését, az azonban délelőtt 40 kör után megállt alatta Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Az új autó egyértelmű előrelépés
Schumacher először tesztelt a Mercedes F1-es autójával
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!