Vettel: Az új autók minden gondot megoldanak!

Rendkívüli módon örül a 2017-es versenyautóknak a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki szerint az idei gépek „megoldást jelentenek minden problémára”.


Rendkívüli módon örül a 2017-es versenyautóknak a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki szerint az idei gépek „megoldást jelentenek minden problémára”.

A Ferrari csapata kiválóan szerepelt az első előszezoni teszt eddigi 3 napján – Sebastian Vettel ma a legszorgalmasabb versenyzőjeként másodikként végzett Valtteri Bottas mögött.

Vettel mindössze 2 tizedmásodperccel volt lassabb a Mercedes pilótájánál, habár ő a lágy, a finn pedig az ultralágy gumikat használta.

Amikor a Motorsport.com című internetes szaklap arról faggatta Vettelt, mi nyűgözte le őt leginkább az idei Ferrarival kapcsolatban, így felelt: „Versenyzői szempontból minden tekintetben jobb!”

„A féktávok jobbak, a kanyarodás jobb, több a tapadás. És még a lassú kanyarokban – ahol kevésbé hat a leszorítóerő – is jobb a tapadás a gumik miatt” – mondta a német versenyző.

„Úgy működik, mint egy aspirin – megold mindent! Nehéz a 2016-os autókhoz hasonlítani – teljesen más!”

Bár a Ferrari látszólag remekül szerepelt az eddigi tesztnapokon, Vettel úgy érzi, „alakulhatott volna jobban is a gyakorlás”, ennek ellenére persze nem csalódott.

„Mindenki őrült módjára nyomja. Rengeteg munka vár még ránk. Elég jól alakult ez a három nap – lehetett volna ugyan jobb, de sok kört meg tudtunk tenni.”

„De még rengeteg terület van, melyekről tudjuk, hogy javítanunk kell rajtuk. Csendesen telt a telünk, próbáltunk a fontos dolgokra koncentrálni, és ugyanezt tesszük itt is: próbáljuk végezni a feladatunkat.”

„Sok minden szerepel még a listánkon – ami egy nagyon hosszú lista.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS