Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel az ütközésről: Az ilyet el kellene kerülnünk

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, Charles Leclerc-nek nem kellett volna beszúrnia mellé az F1-es Stájer Nagydíj rajtját követően, és elkerülhették volna az ütközést.

Katasztrofális versenyen van túl a Ferrari: alig kezdődött el a Stájer Nagydíj, mindkét pilóta kiesett a Red Bull Ringen, miután a rajtot követően a két autójuk összeütközött. 

Leclerc a 3-as kanyarban bújt be Vettel mellé, majd összeütköztek, melynek következtében Vettel hátsó szárnya letört, Leclerc padlólemeze és első szárnya pedig megsérült – a két pilóta egyszerre érkezett a bokszba, ahonnan a monacói tovább tudott menni, Vettel számára azonban véget ért a verseny. 

Hamarosan viszont Leclerc is kiállni kényszerült, a fiatal pilóta autóján olyan sérülések keletkeztek, hogy veszélyes lett volna számára a folytatás. 

Vettel a kiesését követően úgy nyilatkozott, nem tudott volna semmit másképp csinálni, hiszen a bal oldalán is autók voltak. 

„Én is más autókkal küzdöttem, már így is három autó volt a 3-as kanyarban, nagyon meglepődtem” – nyilatkozta Vettel a Sky Sportsnak az ütközés után. 

Nem vártam, hogy Charles bepróbálkozik, nem gondolom, hogy ott volt hely.”

„Nagy kár, ez olyasvalami, amit el kellene kerülnünk, nem sok mindent tudtam volna másképp tenni. Elég konzervatív voltam abban a kanyarban, mert már így is nagyon zsúfolt és szűkös volt.”

„Szerintem ott nem volt hely, ezért ütköztünk” – zárta rövidre a német. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!