Friss hírek

Vettel: Azt hittem, sakk-mattot ad a Mercedes

A Bahreini Nagydíjon győztes Sebastian Vettel elárulta, nagyon félt attól, hogy a remek stratégiával próbálkozó Mercedes végül legyőzi őket a vasárnapi versenyen.

A német versenyző a pole pozícióból vágott neki a szezon második versenyének, és végül nyerni is tudott a sivatagi pályán – igaz, a futam hajrájában a jól taktikázó Valtteri Bottas komoly nyomás alá helyezte őt.

„10 körrel a vége előtt szóltam a rádión, hogy mindent kontroll alatt tartok – de hazudtam!” – mondta Vettel a verseny leintése után.

„Semmi sem volt kontroll alatt. Amikor mondták nekem Valtteri tempóját, azt mondtam magamnak, esélyem sincs. Matekoztam az autóban, és azt gondoltam, megfog. Próbáltam olyan simán autózni, amennyire csak lehet.”

„Az etap végén mindkét Mercedes nagyon erős volt, főleg az első. És mire ők a közepes keverékre váltottak, már látták, hogy mi mit csinálunk. Amikor felrakták a közepes gumikat, azt gondoltam, sakk-matt, mert nekünk újra ki kell állni.”

„Ez volt ugyanis az eredeti terv – de aztán átalakítottuk, és próbáltuk megőrizni a gumikat a végéig, igyekeztem vigyázni rájuk, amennyire csak tudtam. Sikerült, de éppen csak!”

„Nem sokon múlt – Valtterinek volt egy próbálkozása, de szerencsére kifogyott a körökből, szóval nagyon boldog vagyok.”

Bár Kimi Räikkönen esetében két kerékcserével próbálkozott a Ferrari, Vettel azt mondja, neki nem volt vesztenivalója, kint kellett maradnia.

„Az ilyen nagy nyomást helyez ránk, de nem volt vesztenivalónk akkor a kintmaradással. Megpróbálhattunk nyerni, vagy végezhettünk volna harmadikként.”

„Nagyon örülök – ha az ember ilyen körülmények között győz, az csak megédesíti a győzelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!